Реклама / Ads
2| 4549 |16.10.2009 НОВИНИ

Бакшишите готвят нови протести

.
Таксиджии се канят да задръстват столицата. Източник: Вяра Йовева
Повече от 400 таксиметрови шофьори ще протестират другата седмица в София, ако до дни не бъде уволнен изпълнителният директор на агенция „Автомобилна администрация" Любомир Христов. Това обяви шефът на федерацията на таксиметровите водачи Яне Янков, цитиран от Дарик радио.
 
Според него 5 големи таксиметрови фирми в София работят нелегално с позволението на шефа на агенцията и така укриват около 150 млн. лв.

„Картел на престъпниците" са създали по думите на Янков пет софийски фирми с подкрепата на настоящия шеф на агенцията Любомир Хростов и на Румен Крумов, председател на Съюза на частните провозвачи.

„Любомир Христов е престъпник и автор на сивата икономика в бранша", заяви още Янков и увери, че ако до средата на следващата седмица не бъде уволнен от ръководството на Министерството на транспорта, повече от 400 шофьори ще излязат на протест в столицата.

Фирмите, които според Федерацията участват в картел, работят без трудови договори и не внасят данъци и осигуровки. „Автомобилна администрация" допуска на пазара лица с фиктивна регистрация, коментира Янков, като практиката по думите му е на една фиктивно име да се фискализират по 300-400 касови апарати и така водачите да работят в нелегалност.

В страната има около 35 000 таксиметрови автомобила и повече от 20 000 от тях не плащат нищо на държавата, смята още Янков.

От федерацията са представили данните си на ресорния заместник-министър на транспорта Камен Кичев, като според тях той е останал учуден. По информация на Дарик Кичев е обещал да смени ръководството на изпълнителната агенция в най-скоро време.

Шефът на „Автомобилна администрация" Любомир Христов няма да си подаде оставката въпреки настояванията на част от бранша. Пред Дарик Христов отказа да коментира обвиненията на Националната федерация на таксиметровите шофьори, че е отговорен за таксиметровата мафия в столицата.

Румен Крумов, към когото бяха отправени същите обвинения, припомни, че Комисията за защита на конкуренцията е санкционирала именно част от фирмите във федерацията, за имитация на търговски марки. Крумов не изключи възможността и за съдебни действия, но след като се запознае с конкретните обвинения. „За малкото им оставащо време, в което тези юнаци, да не използвам друга дума, ще продължават да вършат безобразия по улиците, явно намират достатъчно трибуна по медиите, за да разтягат всякакви локуми. По странна логика се оказва, че именно тези, които за последните няколко години се опитват с всевъзможни хакти да тероризират гражданите на София и не само, не знам защо получават трибуна. Същият господин, който коментираме в качеството му на председател на тази федерация, е управител и на фирмата ОК Суперлукс. Интересувайте се само какво е ОК Сеперлукс. Това са такситата, които возят на цени от 2,50 до 5,90 лв. на километър", каза Крумов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4711 |29.09.2009 Съдии: МВР протестите са недопустими . 8| 5014 |06.08.2009 Родителите на осъдените за Чората полицаи готвят протест . 1| 4603 |23.07.2009 Подготвят обвинителният акт на Мургина . 13| 5090 |11.07.2009 Готвят атентат срещу Цветан Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads