Реклама / Ads
2| 6926 |10.12.2012 НОВИНИ

Балдъзата към Брендо: Ще се видим на 14 февруари

.
Единствено две вещи лица и свидетелски показания на британец бяха разгледани на днешното заседание на Софийски градски съд по делото на Евелин Банев –Брендо, бившата му съпруга Моника Добринова, балдъзата му Десислава Дишлиева и брат му Симо Карайчев.
 

Четиримата роднини бяха обвинени в пране на пари в особено големи размери в България, Германия, Швейцария и Австрия. На 22 ноември било получено писмо от Великобритания, в което се разглеждат свидетелските показания на местен жител. От него става ясно, че има разминавания между фактите, изложени от чужденеца срещу четиримата подсъдими в досъдебното производство, и в следващата фаза на разследването. В тази връзка защитата на обвинените в пране на пари настоя тези показания да не се вземат под внимание, както и да се даде възможност на всеки един от обвиняемите да разговоря с британеца. Съдът обаче не се съобрази с искането им.

Адвокатката на Брендо - Ина Лулчева настоя да се даде възможност да бъдат разпитани всички свидетели, които прокуратурата си е набелязала. В тази връзка на следващото съдебно заседание, че бъдат чути двама очевидци, призовани от прокуратурата. С това обвинението обеща да няма повече претенции на съдебното заседание.

“Всяко едно искане на прокуратурата ще разглеждаме като опит по отношение на забавяне на производството”, закани се съдия Костадинка Костадинова.

Следващото съдебно заседание ще бъде на 14 февруари, оповести съдът. Като чу това, балдъзата на Брендо – Десислава Дишлиева му подвикна с оживление в гласа: “Ще се видим на 14 февруари”.

След приключването на делото кокаиновият крал се опита да се скрие от погледите на журналистите и да не даде възможност за въпроси. Същото направиха и съпругата му, балдъзата му и брат му, които бяха изведени навън под ръка от Ина Лулчева. Не само на излизане от съдебната зала, но и по време на процеса тя демонстрираше близост с тях, търсейки непрекъснат контакт с тях.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6094 |01.11.2012 Н. Младенов: Подкрепа за Македония-да, но като ги видим какво правят! . 4| 5105 |02.10.2012 Й. Фандъкова: Видим е резултатът от новото паркиране . 10| 6053 |01.06.2012 Видима заплаха: До 2030 хората с рак скачат със 75% . 37| 7935 |29.04.2012 В. Сидеров: Непредвидим съм, ако ме забъркат в далавера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads