Реклама / Ads

2| 4805 |15.11.2010 НОВИНИ

Българи превзеха пазара на секса в Италия

.
От Северна до Южна Италия - пазарът на секса падна в ръцете на българите, пише в новия си брой "Сетте", седмичното издание на в. "Кориере дела сера".

Според автора на двустраничния репортаж Микеле Фокарете много 20-годишни българки работят по тротоарите на италианските градове, контролирани от сводници сънародници
, пише вестник 24 часа. Това става със съучастничеството на румънски експерти и с благословията на албанците, които сега се занимават предимно с трафик на хероин. Много градове, сред които и Милано, претърпяха промени в управлението на пазара на секса. Според списанието причина за оставянето му в ръцете на жестоките и безскрупулни български банди е фактът, че силите за сигурност са натиснали здраво по албанците и румънците, които го контролирали преди това. “Българите влязоха последни в Европа, но се организираха светкавично в трафика на проститутки", твърди седмичникът.

През последните години България често беше сравнявана с Дивия запад заради твърде разпространената си организирана престъпност и големия брой убийства
. Поставена натясно от ЕС, тя поиска да покаже на всяка цена, че може да контролира престъпността. Два от основните пилони на престъпната й икономика са проституцията и трафикът на хора. Списанието цитира данни, според които днес само трафикът на оръжие и дрога генерират повече печалби от този на жени. "Сетте" пише за бизнеса с проститутки, че е в непрекъснато развитие, модернизира се и дава началото на различни пазарни стратегии. “Сега е във фазата на онлайн предлагане, но се разпростира и по улиците в Европа и на първа линия - в Милано".

Някои от проститутките започнаха да се бунтуват и да подават оплаквания срещу протекторите си. Списанието цитира случай от миналата година в Милано, когато на площад “Лорето” е било спряно от властите мощно БМВ с четирима българи без документи. В багажника полицаите открили голям чук и много дамски дрехи, използвани за преобличане на българските проститутки. Пазачи с български автомобили причакват проститутките в улиците около Виале Абруци, откъдето по мобилните телефони ги предупреждават, ако пристига полиция. "Сутрин е неконтролируем хаос. Трябва да живеете тук, за да видите как в петък вечер сексуалните актове се извършват даже директно на улицата. В събота се достига обаче кулминацията в сексоргиите", разказва Фабиола Минолети, председател на спонтанно организрания местен комитет "Абруци-Пичинини".

Според списанието в Рим пък алармената камбанка за настъпването на българските банди ударила още през 2007 г, когато на 21-годишната българска проститутка Диана отнели 10-месечното бебе, принуждавайки я да проституира. В крайна сметка обаче тя не издържала и предала в полицията мъчителите си. Подобно на нея десетки други българки пристигали от София в Рим с обещания за работа, но вместо това били принуждавани да продават тялото си на улица “Ардеатина”. Експлоататор на момичетата бил 41-годишен македонец, който биел жестоко всяко от тях, ако не успеело да спечели достатъчно пари нощем. Диана живеела с него и можела да вижда детето си само по няколко пъти седмично. "Иначе детето няма да те остави да си починеш и няма да можеш да работиш", било обяснението на македонеца.

И в южния град Сан Северо, в Пулия, е бил арестуван българин, експлоатиращ български проститутки. Белезници са закопчали за същото престъпление китките и на друг българин в Казерта, Кампания. Списанието разказва и многобройни други драматични случаи с малолетни и с 20-годишни българки в Милано, Латина и др. Под контрола на български банди били и румънски проститутки. "От известно време насам в Милано се наблюдава скок в броя на пристигащите момичета от Румъния и България, чиито протектори са българо-румънски банди. Повечето от тях са с коли с номера от Кюстендил и Сливен", твърдят милански полицаи пред "Сетте". Според списанието в момента в Италия месечният бизнес със секса печели 90 млн. евро. Всяка проститутка носи на сводника си печалба между 5 и 7 хиляди евро на месец. Смята се, че близо 50 000 проститутки работят на Апенините, като 65 на сто от тях са на улицата, а останалите - в апартаменти или по хотели. 20 на сто от проститутките са малолетни. Списанието твърди, че 15 000 са проститутките в България, което я нарежда на трето място в Европа след Румъния и Русия. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 10| 4695 |11.11.2010 Правозащитници: "Не! на Путинска България! . 2| 6692 |11.11.2010 437 българи кътат милиони в банки . 0| 5362 |10.11.2010 България до Русия в проекта "Южен поток" . 1| 5675 |10.11.2010 1,5 милиарда долара "наливат" емигрантите в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ