Реклама / Ads
1| 5674 |20.08.2009 НОВИНИ

Българи смучат 1 200 000 евро от Холандия и Белгия

.
МВР Източник: Вяра Йовева
Задържани са двама българи, участвали в престъпна група фалшифицирала кредитни карти. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Операцията е реализирана съвемстно с европейски партньори, след продължило осем месеца разследване.
 

Акцията е продължение на международна операция за неутрализиране на организирана престъпна група, занимавала се със скимиране на банкови карти на територията на Холандия и Белгия. Първият етап е реализиран на 9 юни т.г. в рамките на операция “Кедър”, проведена на територията на България, Холандия и Белгия. Установени са доказани щети за 1 200 000 евро. Тогава е изяснено, че един от членовете на групата е български гражданин, осъден задочно в Белгия и обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Д.Д. , на 26 г. е задържан вчера на ГКПП-Аерогара София при опит да напусне страната.

 Мъжът, който го придружавал, имал намерение да лети за Израел и е проверен от служителите по сигурността на полета. От него е иззета видеокамера. Впоследствие е установено, че в нея са скрити три скимиращи устройства. Така Г.В., на29 г. е задържан при кацането му в Израел. Пред местните власти той обяснил, че камерата е собственост на задържания по-рано Д.Д.. При последвалите незабавни действия на служители от ДБОП, ГДГП и столичното Трето РУМВР, в апартамент, обитаван под наем от Д.Д. в София, са открити две микрокамери - камуфлирани в писалки, флашпамети, карти с магнитна лента, лаптоп и части, които се използват за изработване на устройства за скимиране на банкомати.

Операцията е показателен пример за доброто европейско партньорство и ефикасността на продължилото осем месеца разследване.
Материалите са докладвани на прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

Досъдебно производство е образувано и във връзка с разкритията при проведените миналата седмица масирани проверки на екипи от полицаи, данъчни и митничари за внос на горива от Гърция. Проверяваните фирми са селектирани съвместно с митническите власти на принципа “анализ на риска”. Установените щети до момента от неплатен ДДС и акциз са на обща стойност 2 457 000 лева. Съвместната проверка предотврати неправомерно ползване на ДДС за 525 000 лева за период от една седмица. Установи, че с 1,357 млн. лв. неплатен акциз е ощетен държавният бюджет от 1 май досега, разкри престъпна схема “данъчен склад” и “краен потребител” между свързани фирми. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4430 |19.08.2009 1 200 000 българи не са осигурени здравно . 36| 8810 |14.08.2009 Анкара искала пета колона в България и саботаж на Европа . 0| 4971 |12.08.2009 Сгащиха 4-ма българи с над 40 кг. хероин . 2| 5695 |12.08.2009 България губи милиарди от нелегален хазарт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads