Реклама / Ads
0| 4834 |02.07.2009 НОВИНИ

България-Белгия с нов проект за миграционна политика

.
Днес в заседателната зала на МВР ще се проведе първата среща на Организационния комитет за наблюдение на напредъка на тунинг проекта "Ефективно практическо приложение на новото европейско законодателство в сферата на миграционната политика и по-нататъшно укрепване на институционалния капацитет на дирекция "Миграция", съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

Участие в срещата ще вземат Калин Славов, зам.-министър на вътрешните работи, директорът на дирекция "Миграция"- Стефан Христов с екип от експерти на дирекцията, която е бенефициент по съвместния българо-белгийски проект от наша страна, както и представители на "Централното звено за финансиране и договаряне" към Министерството на финансите.

От страна на Белгия на срещата ще присъстват директорът на Федералната служба за чужденци в Белгия - Фреди Розмунд, Барт Верстраете и постоянният тунинг съветник по проекта Мариане Вердурме.

Тунинг проектът "Ефективно практическо приложение на новото европейско законодателство в сферата на миграционната политика и по-нататъшно укрепване на институционалния капацитет на дирекция "Миграция" се финансира със средства по Преходния финансов инструмент. Той е ориентиран към представяне и насоки върху най-новото законодателство на Европейския съюз в сферата на миграцията.

Целта на проекта е да се съставят оперативни заключения за по-доброто практическо приложение на европейското законодателство по направление на дейност, повишаване на ефективността и унифициране на общите стандарти за контрол на миграционните потоци и противодействие на нелегалната миграция. Прилагането на опита на Белгия чрез обучение на служители ще доведе до по-нататъшното укрепване на институционалния капацитет на дирекция "Миграция" и регионалните й структури. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4920 |28.05.2009 М. Димитров: СДС ще направи ревизия на всички мегапроекти . 0| 5077 |28.05.2009 България се присъединява към международен проект за използване на метан като енергиен източник . 5| 4982 |09.05.2009 Млади немски журналисти стопират из България в оригинален европроект . 9| 4654 |08.05.2009 Законопроект затваря Суходол до 7 месеца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads