Реклама / Ads
15| 5096 |05.02.2014 НОВИНИ

"България без цензура" с 12 теми за референдум

.
ПП "България без цензура" предлага 12 теми към нацията за референдум. Новата формация приема предложението на президента Росен Плевнелиев за евроизбори, съчетани с всенародно допитване, но настоява за народния вот по конкретни теми, които са на дневен ред в обществото.
 

Заедно със своите предложения, партията предлага широк дебат за референдума. "Ние се обръщаме към президента и към всички партии в и извън парламента с покана за кръгла маса. Да седнем всички на една маса, да споделим своите виждания и да уточним искаме ли референдум и какъв да бъде той", призова Николай Бареков.

Подкрепяме президента за референдум, защото това се оказа най-плашещата дума за българския елит, обясни лидерът на "България без цензура". Той уточни, че партията поставя своите предложения като начало на дебат. Призова за бързо решение заради наближаващата дата на евровота. Той бе категоричен, че формацията му не се интересува дали ще спечели от това допитване. "Не сме егоисти, ние сме трета политическа сила. Настояваме нашият глас да бъде чут", каза Бареков. Той уточни, че ако партиите не откликнат на призива на "България без цензура", ще бъде инициирана подписка и изрази убеденост, че за установените от закона 2 месеца ще съберат между 200 и 500 хиляди подписа. Ще ги внесем и тогава ще ни е много интересна реакцията на тези фракции в парламента, заяви Николай Бареков.

Нямаме нищо против предложението на Плевнелиев за задължителен вот, но нека покаже уважение към тези, с които ще управлява. Алтернативата сме само ние - социална, центристка партия против статуквото, в основата на чиято програма са три основни неща – работа, доходи, сигурност, заяви новият политик.

Дванадесет теми на "България без цензура" за референдум



    1. Данък „Богатство“ за всички физически лица, които правят покупки на движими и недвижими луксозни вещи на стойност на 1 милион лв. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна в Закона за доходите на физическите лица.

    2. Прогресивно семейно подоходно облагане. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна в Закона за доходите на физическите лица.

    3. Намаляване размера на партийните субсидии. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна, чрез гласуване на Закона за Държавния бюджет и чрез актуализация на настоящия Закон за Държавния бюджет.

    4. Замразяване на заплатите на общинските съветници и народните представители. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна в ЗМСМА – за общинските съветници и промяна на ПОДЗНС за народните представители.

    5. Ограничена мандатност до 2 мандата за всички избираеми политически длъжности.

Не се изисква свикване на ВНС. Промяна на Закона за изменение и допълнение на Конституцията.

6. Забрана на монополните дружества (ЕРП-та и ВиК) да калкулират загубите от пренос в сметките на потребителите. Не се изисква свикване на ВНС.



    7. Държавно субсидиране на обезщетенията за майчинство и въвеждане на допълнително стимулиране за раждане на второ дете в размер на 350 лв. на месец до 7 годишна възраст. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна на Кодекса за социално осигуряване.

    8. Трудово-образователна повинност за лицата със средно образование и на тези без образование. Не се изисква свикване на ВНС. Приемане на Закон за Трудово-образователна повинност.

    9. Операция "Чисти ръце". Задължителен отказ на магистрати, политически лица и техните семейства от банкова тайна. Не се изисква свикване на ВНС. Промяна на законодателната уредба и създаване на орган към МВР или Прокуратурата.

    10. Функционално ограничение на имунитета на народните представители. Не се изисква свикване на ВНС. Закон за изменение и допълнение на Конституцията.

    11. Намаляване на броя на народните представители на 120 души. НЕОБХОДИМО е свикването на ВНС при условие, че се проведе референдум за свикване на Велико народно събрание.

    12. Пряк избор на съдии, прокурори, началници на РПУ. НЕОБХОДИМО е свикването на ВНС при условие, че се проведе референдум за свикване на Велико народно събрание.

    Темите бяха представени на пресконференция от ръководните кадри на ПП "България без цензура".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6978 |04.02.2014 Проф. Стоян Денчев:ДПС не е родило "България без цензура" . 21| 6038 |01.02.2014 Депутатът Йончев сменя БСП с "България без цензура" . 1| 6199 |23.01.2014 Темида пак подхвана Берлускони за малолетната Руби . 1| 5178 |16.01.2014 Темида: Девет години затвор за таксиджията-убиец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads