Реклама / Ads
1| 4183 |23.10.2017 НОВИНИ

”Да, България” даде рамо на кварталните протести в София

.
Източник: БГНЕС
”Да, България” изрази подкрепата си за протестите на жителите в няколко квартала в София. Според партията хората протестират срещу порочни практики, които обслужват задкулисни бизнес интереси. Те смятат, че общината е абдикирала от свои задължения.
 
От "Да, България!" изразява категоричната си подкрепа за протестиращите жители на кварталите „Витоша“, „Манастирски ливади-Изток“, „Княжево“, „Владая“, „Лозенец“ и с. „Лозен“, в гр. София, провеждащи се в събота, неделя и понеделник, 21-23 октомври.

С право, гражданите на тези квартали настояват Столична община и районните администрации да прекратят порочните практики, застрашаващи живота и здравето на жителите и обслужващи единствено задкулисен сив бизнес интерес.

„Да, България“ призовава местната власт да се вслуша спешно в исканията на протестиращите и да подсигури нормативната и логистична база, за тяхното изпълнение. Исканията на протестиращите от четирите протеста са напълно валидни и логични, с оглед липсата на елементарни условия за нормален живот в цели райони, изглеждащи абсурдно за столица в Европейския Съюз. Проблеми като липса на подробни устройствени планове, улици без тротоари, адекватна настилка и осветление, презастрояване, липса на училища и детски градини и безконтролна сеч, би трябвало да са останали далеч в миналото и да не се обсъждат днес.

За съжаление, масовото излизане на гражданите по улиците на своите квартали показва, че общината е абдикирала от задълженията си да подсигури базови условия за своите данъкоплатци и продължава да ги пренебрегва лековато и безотговорно, поощрявайки единсвтено безконтролния и крупен мафиотски интерес. Нещо повече, очакваме вълна от нови протести, тъй като засегнатите проблеми са симптоматични за целия град.

Ще следим ситуацията и ще държим отговорни кмета г-жа Йорданка Фандъкова, общинсия съвет и районните кметове за настоящите и бъдещите прояви на неглижиране на местните проблеми, застрашаващи живота и здравето на жителите на гр. София".

В "Лозенец" протестират срещу изграждането на 100-метров небостъргач. Недоволството на хората от "Манастирски ливади-Изток е заради липсата на каквото и да било благоустрояване. Във Владая и Княжево протеситрат заради това, че все още няма светофар на бул. "Цар Борис III" и ул. "Мала кория" и на бул. "Цар Борис III" и ул. "10-ти километър". Жителите на с. Лозен проведоха масов протест срещу сечта в Лозенска планина.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4209 |12.10.2017 България е на дъното по медийна грамотност . 0| 5133 |04.10.2017 В Албания: Българите имат проект ”Велика България” . 2| 4328 |04.10.2017 Брюксел ни даде частичен достъп до информационната система на Шенген . 0| 4972 |30.09.2017 ЕК даде оценка на София за агенцията по лекарства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads