Реклама / Ads
1| 4841 |17.06.2010 НОВИНИ

България и Израел разбиха банда за отвличания

.
Източник: МВР
Български и израелски спецполицаи са провели наскоро съвместна операция, при която е неутрализирана престъпна група, занимавала се с отвличания.
 
Тя е действала на територията на Израел и Турция. „Помощта на българското вътрешно министерство бе изключително важна за разследването, тъй като един от арестите бе извършен на територията на България”, посочи Ицхак Ахаронович, министър на вътрешната сигурност на Израел, който днес е на посещение в България.
„Съвместните ни действия са пример за това как трябва да работят правоохранителните органи в целия свят при противодействието на трансграничната организирана престъпност”, подчерта министърът на мвр Цветан Цветанов.

При проведената среща Ицхак Ахаронович заяви: „Тук съм, за да засилим връзките помежду ни и да направим взаимодействието между двете държави още по-добро.”

Между двете страни съществува изключително добро полицейско сътрудничество. В лицето на Израел имаме надежден партньор, с когото можем да реализираме много и успешни съвместни операции. Обменът на информация между е изключително важен за гарантиране на сигурността в двата региона. Работим заедно, водени от интересите за стабилност и сигурност на всички граждани. Това каза министър Цветанов след разговорите с Ицхак Ахаронович, министър на вътрешната сигурност на Израел. Двамата министри се срещнаха в рамките на официалното посещение в страната на израелската делегация, водена от г-н Ахаронович. Израелският вътрешен министър високо оцени факта, че за последните шест месеца това е втората среща с министър Цветан Цветанов. Министър Ахаронович бе категоричен, че министерствата ще работят много активно, включително и в рамките на двете работни групи, които предстои да бъдат създадени с цел справяне с организираната престъпност и борбата с тероризма. Израелският народ високо цени подкрепата и приятелството на България, каза още министърът на вътрешната сигурност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6045 |16.06.2010 Наркомагнат мести империята си в България . 8| 5112 |16.06.2010 България шампион по ръст на заплатите в ЕС . 5| 5485 |15.06.2010 Търговията с жива плът остава проблем за България . 12| 5783 |13.06.2010 Берлускони: Бях адвокат в ЕС, за да върна България в "голямото семейство" на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads