Реклама / Ads
29| 7942 |19.06.2010 НОВИНИ

България - първенец по секс услуги

.
Проституцията в България е част от туризма и е доходен бизнес. 7% от вътрешния брутен продукт е дело на проституцията. В град като Сливен със 100 хил души население, всяка 15-а жена на възраст между 15 и 30 години е в търговията със секс услуги, твърди руското интернет издание NEWSru.
 
Данните са взети от AFP и Центъра за изучаване на демокрацията.

Подобна е статистиката в Тайланд и Южна Корея. По най-скромни изчисления, българските проститутки, „работещи” в страни от Евросъюза, изкарват от 1,1 до 2,3 млрд евро годишно. Сума, равна приблизително на 3,6 – 7 на сто от БВП. Според експертни данни над 20 000 българки проституират в Европа. Най-много са във Франция, Италия, Испания, Белгия, Холандия и Гърция, твърди на свой ред изданието „Обозреватель”.

Според Дeutsche welle пък България е една от малкото страни, където може да се прави безпрепятствено секс на плажа. Ако ви хванат, наказанието е „предупреждение”. За подобно нарушение на обществения ред в Испания ще ви глобят няколко хиляди евро. В Хърватска, Турция и Австрия глобата е 300 евро. На съд отиват двойките, спипани по плажовете в Гърция, Италия и Египет.

Да се възползват от свободното правене на любов у нас пристигат туристи най-вече от съседните страни – Албания, Румъния, Сърбия и най-вече от бившия Съветски съюз.

Проституцията в България е незаконна, но процъфтява навсякъде, твърдят изданията. Бизнесът е добре организиран: щаб-квартири, дежурни коли с шофьори, каталози с красавици и цени, денонощна мобилна връзка.

По данни на Министерство на вътрешните работи в страната ни функционират около 300 клуба, които предлагат платена любов под различни форми. Според неправителствени организации обаче те са доста повече. Само в София техният брой е над сто. Някои от тях се свързват с името на Алексей Петров, бивш офицер от специалните служби, обвинение, което предстои да се доказва в съда. Общо секструженичките в България са около 6000. Те докарват на своите шефове доход над 200 млн евро годишно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4829 |17.06.2010 България и Израел разбиха банда за отвличания . 7| 6001 |16.06.2010 Наркомагнат мести империята си в България . 8| 5100 |16.06.2010 България шампион по ръст на заплатите в ЕС . 5| 5440 |15.06.2010 Търговията с жива плът остава проблем за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads