Реклама / Ads
1| 4273 |09.09.2018 НОВИНИ

България спечели мача срещу Норвегия с 1:0

.
Резервата Радослав Василев донесе втори успех за България в турнира Лига на нациите.
 

Играчът на "Черно море" попари Норвегия за крайното 1:0 в 58-ата минута и качи "лъвовете" еднолично на върна в своята група в дивизия "C".

 

Преди три дни селекцията на Петър Хубчев спечели с 2:1 гостуването си на Словения.

 

През по-голямата част от мача гостите бяха по-активният отбор, но не успяха да пробият защитния вал на "лъвовете" и Пламен Илиев.

 

В петата минута норвежците бяха близо до откриване на резултата. Бившият играч на "Литекс" Бьорн Йонсен се озова непокрит в опасна близост до вратата на България, но Пламен Илиев самопожертвователно се хвърли и изби топката в корнер, спасявайки сигурен гол.

 

Норвежците диктуваха събитията на терена, а футболистите на Петър Хубчев се опитваха да изнасят топката в предни позиции, но дълбоката преса не им помагаше особено.

 

В 20-ата минута Йохансен опита далечен удар за гостите, който мина в опасна близост до вратата на Илиев, съобщава bTV.

 

Постепенно "лъвовете" успокоиха играта и започнаха да владеят по-продължително топката.

 

В 38-ата минута капитанът на гостите Йохансен пропусна втора отлична възможност за Норвегия. Страхил Попов не покри добре норвежки футболист и Мелинг центрира към Йохансен, който стреля във външната мрежа на родния страж.

 

В 44-ата минута след бърза контра Йонсен се озова в добра позиция и стреля по земята, но Пламен Илиев отново спаси сигурен гол.

 

В даденото от съдията двеминутно продължение Георги Костадинов стреля с глава след центриране от корнер, но ударът му мина покрай левия стълб на вратата на Норвегия.

 

Още в първата минута на втората част Илиев трябваше да спасява вратата си след удар на Йохансен от пряк свободен удар.

 

Джошуа Кинг стреля, топката рикошира в наш футболист и с параболата си вцепени българския вратар, но за щастие кълбото излезе в корнер.

 

В 59-ата минута влезлият като резерва Радослав Василев изведе България напред. След добра атака по десния фланг Страхил Попов центрира и Василев с прецизен удар с глава вкара топката във вратата на Норвегия - 1:0 за "лъвовете".

 

10 минути преди края Илиев отново трябваше да се намесва и спаси удар с глава на норвежки нападател. Ивелин Попов стреля в ответната атака, но ударът му беше блокиран.

 

В 87-ата минута норвежците останаха с човек по-малко на терена. Нортвайт си изкара втори жълт картон за нарушение срещу Иван Бандаловски.

 

До края на двубоя гостите се опитаха да върнат попадение, но не успяха и така България записа втора победа в Лигата на нациите и вече е едноличен лидер в групата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4538 |09.09.2018 Шефът на БСК: Корупцията е основна пречка за чуждите инвестиции в България . 5| 4374 |08.09.2018 Освирквания ще посрещнат Серхио Рамос на „Уембли“ в мача Англия – Испания . 10| 4905 |08.09.2018 Над 200 бежанци са задържани в Турция до границата с България . 0| 3543 |07.09.2018 Русия забрани вноса на свинско от България заради чумата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads