Реклама / Ads
6| 5120 |27.01.2017 НОВИНИ

„Да, България” и проектът „Нова република” няма да се коалират

.
Радан Кънев
Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов ”Да, България” ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори на 26 март.
 
Решението е на националния съвет и е било взето късно снощи, обяви председателят й пред бТВ.

То идва в отговор на откритата покана на лидера на новата дясна инициатива "Нова република" Радан Кънев за предизборна коалиция.

Формацията на бившия правосъден министър ще се яви под собствено име - като "Да, България".

 

"И двете партии имат реален шанс да влязат в парламента, но това зависи много от начина, по който се обърнат към хората", но бил сигурен, че и двете формации ще влязат в Народното събрание. "Там ще сме обединени", заяви Иванов.

 

"Не мисля, че целта трябва да е да се борим за един дял от наследството на 7-те процента на Трайчо Трайков, подчерта Христо Иванов. „Стратегическата ни цел е да излезем от тези 7%, да престанем да третираме българските избиратели като стабилни блокове, които трябва да парцелираме”, допълни той.

 

Очаквах смелост, зрялост и решителност от всички политически съратници за обща битка за радикална съдебна реформа и изкореняване на корупцията. Научих от медиите, че Христо и групата около него отказват да се включат в тази битка заедно с нас. Всеки сам решава докъде му стигат силите. Желая успех. Това написа в социалните мрежи лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод решението на „Да, България”.

 

Днес обаче има нужда от смелост и решителност. Нова Република вече започна битка – битката е тук и сега. Не е някъде в неясното бъдеще, когато пораснем. Битката е за незабавна промяна, за безусловна капитулация на мафията, за свободна икономика.

 

Битката е тежка, а противниците са мощни и дебели.

 

Много от основателите на „Да, България“ са наши политически приятели и осъзнават много добре, че нямаме време. Ако не влезем в бой днес и се скрием в суетата си, утре противниците на България ще са още по-мощни и още по-охранени. А животът на сънародниците ни - още по-труден и без перспектива, пише още Кънев.

 

Нова Република влезе смело в битката – тя не е само с мафията. Битката е и за Нова Република, нова икономика и нова надежда за нацията ни.

 

Надежда, която се ражда от смелостта.

 

ПП. Няма да кажа нищо повече по темата, нямаме време да се занимаваме с разговор, който не засяга нуждите и болките на хората. Надявам се всички в Нова Република и ДСБ да проявим такт и зрялост, казва Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4286 |25.01.2017 Д. Ганев: РБ и ”Да, България” се борят за един исъщ електорат . 6| 4084 |13.01.2017 Хр. Иванов внесе документи за регистрацията на ”Да, България” . 2| 5927 |12.01.2017 Кънев: ”Да, България” ще каже дали ще сме партньори . 6| 8951 |09.01.2017 Хр. Иванов отказал на олигарси и политици за ”Да, България”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads