Реклама / Ads
20| 8609 |13.07.2020 НОВИНИ

България протестира - недоволството залива все повече градове /видео, снимки/

.
Източник: БГНЕС
Все повече хората по улиците и площадите на много градове в страната излизат на протести срещу правителството и прокуратурата. Призивите им за оставки, за премазване на чудовищната корупция и спазване на законите. В по-малките градове огромна част от младите хора търсят препитание и по-достоен живот зад границите на България.
 

Русе

Четвърти ден на протести в Русе събра недоволните от управлението на площада пред Съдебната палата. Протестът е под надслов „Свободни хора, да кажем – стига“, съобщава Русе Медиа.

„Не искаме мутри, искаме интелигентни, образовани хора да ни управляват, не искаме корупция, искаме справедливост, най-вече за това момче и за всички, които бяха там“, казва Кристина Василева и показва снимка на бития студент от Хага. Русенката, както и други млади хора, вярват, че в управлението и в парламента трябва да влязат нови лица, които са коренно различни от сегашните политици.

Участниците настояваха за промяна и оставки, като с плакати и скандирания направиха шествие по централните улици. По ул.“Александровска“ се отправиха към Парка на младежта, като по пътя пееха химна, а след това отново се върнаха на площада.

 

Пловдив

Призоваваме всички хора, които са недоволни от повишаващите се цени на стоки и услуги, от убийствената корупция и кражби на най-високо държавно ниво, всички, които искат да отърват България от управляващия мафиотски режим, който убива всички ни - демографски, икономически, социално - като народ, държава и национална идентичност, да излязат до общината и да изразят позицията си! Събираме се всеки ден от 18:30ч. пред сградата на общината в Пловдив

 

 

 

Силистра

 

Благоевград

Над 200 души се включиха във вторият протест с искане за оставка на правителството в Благоевград. След митинг пред общината, протестиращите със скандирания: "мафия, оставка" са отправиха на шествие до паметника на Гоце Делчев, където поднесоха цветя. След това шествието се върна пред Областната управа, където бяха повторение скандиранията. Утре протестът продължава пред Областната управа, информира БГНЕС.


.

.

.

.

.

 

Шумен

Шумен също се включи в националния протест срещу правителството. Хората там се събират от 19.00 ч. на пл. „Кристал“. Това съобщи за shumenonline.bg Габриел Загоров, организатор на протеста, който набира съмишленици в групата „Шуменски юмрук срещу властта на един тулуп".

 

Дупница

"Излизаме със свещи и челници, за да потърсим почтените следователи, полицаи, прокурори и съдии и да им дадем кураж да надигнат най-после глави и глас. Търсим ги, защото не на народа е работа да реформира съдебната система. Гражданите можем и трябва да окажем натиск над мутрите, за да дадем пространство и сила на доблестните в системата. Търсим ги, защото знаем, че са там.", обявиха днес протестиращите в Дупница.

 

Стара Загора


.

 

Стара Загора иска оставката на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев и депутата на ГЕРБ Маноил Манев, пише "Либерта".


.

 

Припомняме, че протестите в страната започнаха преди 5 дни, като постепенно броят на градовете, в които се събират хора да изразят недоволството си от управлението на правителството и срещу главния прокурор Иван Гешев стават все повече.

Вижте подробности от протестите вчера ТУК.

 

Очаквайте подробносит.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6231 |13.07.2020 Вземат ни за балъци! Полицията щяла цял месец да проверява дали има полицейско насилие срещу протестиращи . 56| 18258 |13.07.2020 ”Политико”: Корупционната криза в България “сложи въжето” на премиера Борисов . 5| 5996 |13.07.2020 Журналист за протестиращите: Много млади хора от друга порода. И много жени . 13| 5973 |13.07.2020 Ченалова: В умираща България се случи чудото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads