Реклама / Ads
2| 4687 |30.10.2016 НОВИНИ

България ще иска еврокомисар по екология или регионално развитие

.
Бойко Борисов
Трябва ни еврокомисар на екологията или на регионалното развитие. В тези два сектора България има най-голяма нужда и ще гледаме да се преборим. Така премиерът Бойко Борисов отговори кой ще заеме мястото на Кристалина Георгиева, която става шеф на Световната банка пред журналисти в Пловдив.
 
"Първо ще говоря с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер да видя какви са възможностите. Вече имаме най-високия пост, който българин заема в Световната банка. Това е много мощна институция и присъствието на Кристалина Георгиева там също е от полза за страната", заяви Борисов. Той допълни, че Георгиева си е изпълнила ролята и европейските средства за България са завишени от 12 на 15 милиарда евро.

Правителството или ще намери инвеститор за АЕЦ Белене, или ще намери вариант да направи 7-ми реактор в АЕЦ Козлодуй, добави Борисов.

„Това трябва да се случи, за да не се налага с парите, които сме дали, да правим Музей на ядрени реактори, където те да бъдат излагани, защото са ги започнали още от 1986 година”, каза премиерът. Той уточни, че всичко е наред, че България се е разбрала с руската страна да паднат лихвите и те да нямат претенции. „И не на последно място за по 30 години удължихме живота на двата реактора в Козлодуй”, посочи Борисов.

Догодина по това време вече ще има магистрала от Пловдив до Асеновград, обеща премиерът.

„27 милиона лева са заделени за този път”, посочи премиерът. Вече е минало разглеждането на техническата документация за характеристиката на пътя. В сряда ще бъде избран и изпълнителят на строителните дейности. „В сряда е финансовата оферта и ако не си играят на обжалвания, стартираме”, поясни Борисов. По думите му зимата ще бъде използвана за подготвителните работи, а през пролетта и лятото ще бъде извършен дългоочакваният ремонт на този път. Премиерът съобщи това с уточнението, че каквото е обещал досега, го е изпълнил. Този път също ще стане готов, стига ГЕРБ все още да е на власт.
Бойко Борисов добави, че до 1 декември тази година ще приключи и основният ремонт на пътя Асеновград – Смолян, където и в момента се работи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4495 |28.10.2016 Спрягат Плевнелиев за нов български еврокомисар . 1| 4297 |28.10.2016 Горанов иска портфейла на Кристалина Гергиева в ЕК да се запази . 3| 3906 |28.10.2016 Реформаторите искат да се провери финансирането на кампанията на БСП . 4| 11660 |28.10.2016 Репуц: Меркел ни изигра за еврокомисар, няма да имаме вече

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads