Реклама / Ads
11| 4849 |14.12.2010 НОВИНИ

България ще изпълни 100% от препоръките на ЕК

.
Бойко Борисов
Докато Европейската комисия изготви междинния си доклад за напредъка на България, страната ни ще е изпълнила 100% от препоръките към правителството. Това гарантира на разговор с ръководителите и представителите на дипломатическите мисии на страните от ЕС у нас премиерът Бойко Борисов.
 

Работната среща се състоя в сградата на резиденцията на Кралство Белгия в София и се осъществи по покана на Н.Пр. Марк Михелсен, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министър-председателят подчерта, че кабинетът има политическа воля и ангажимент към избирателите да довърши реформите във всички области. По думите му само така ще бъдат постигнати по-бързо резултатите, които ще позволят на страната ни да изпълни изискванията и да покрие очакванията от членството в ЕС.

Бойко Борисов припомни, че реформата в пенсионната система е приключила успешно, а промените гарантират добра финансова стабилност и сигурност. „Предстоят законодателни промени в съдебната система, реформираме здравеопазването. Съпротивата идва главно от факта, че правим опити да въведем дисциплина в различните сектори”, подчерта премиерът пред посланиците на страните-членки на ЕС.

Като области, в които страната ни е постигнала значителен напредък, г-н Борисов открои борбата с корупцията и организираната престъпност, строежа на основни транспортни магистрали, подобряването на бизнес средата и привличането на чуждестранни инвестиции в България, управлението на европейските фондове. „С встъпването в длъжност на министъра по управление на еврофондовете рязко се повиши нивото на работа на администрацията.

Оптимист съм, че през следващите няколко месеца темпото на усвояване на средства от ЕС ще се увеличи от 7 на сто на 40%”, заяви министър-председателят.

Премиерът уточни, че е провел разговори с председателя на ЕК Жозе Барозу и с президента на Европейската инвестиционна банка Филип Мейстад, по време на които е получил уверение и сериозна подкрепа за реализиране на проекта за магистрала „Струма”. За целта експерти на ЕИБ ще работят по документацията и ще консултират администрацията ни по този важен проект.

Министър-председателят оцени ролята на посланиците в България като изключително важна. „Хората се вслушват във вашия глас и в мнението ви. Надявам се на вашата подкрепа при довършването на така необходимите реформи в България”, каза в заключение премиерът Борисов. В срещата взе участие и министърът на правосъдието Маргарита Попова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5659 |08.12.2010 Лекари бягат от България . 5| 4794 |08.12.2010 България активизира диалога с Египет . 1| 5249 |07.12.2010 Лечков с 2 иска срещу България в Страсбург . 44| 13228 |07.12.2010 Wikileaks: Руската мафия е в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads