Реклама / Ads
3| 5782 |15.09.2013 НОВИНИ

„България си ти!“ бие първия звънец

.
Г-н Димитър Куцаров, председател на Национално движение „България си ти!“ ще уважи церемонията по откриването на новата учебна година в НУ „Христо Ботев” в с. Снежина, община Провадия, Варна.
 

В духа на празника, първият учебен звънец ще бие г-н Куцаров и ще приветства учениците с пожелание за отлични успехи и да вървят уверено по пътя към върховете, които могат да бъдат достигнати само чрез знания. Самият Димитър Куцаров е възпитаник на същото училище. Освен за празничното настроение, от Движението са помислили и за родителите на учащите. Те ще облекчат харчовете им, като подаря ученически пособия на децата.

 

В Снежина се обучават  само 60 деца. За първи път прагът на училището ще прекрачат само две хлапета. Те ще учат заедно с втори клас. Учениците от трети и четвърти също са слети.

 

„Много намаляха децата - не се раждат, други са по чужбина, едва кретаме! Все треперим, че може да ни закрият, едва направихме един ремонт, за да си оправим пода в коридора и да отговаряме на изискванията за пожарна безопастност”, разказва директорката г-жа Гьонюл Юзеир. На фона на горчивата  действителност обаче, успехът на учениците е „Много добър”.

Само до преди две години училището не разполага със санитарен възел, имат единствено външна тоалетна. „Изключително сме благодарни на г-н Куцаров и сдружение „България си ти!”, че не ни забравят. За нас е голяма чест, че тази година отново ще ни зарадват”, отбелязва г-жа Юзеир. С помощта на Движението и председателят му през 2011 г. учебното заведение се сдобива с нова беседка и тоалетни.

 

Уважаеми журналисти, Вашето присъствие е важно за нас. Очакваме Ви в двора на училището в село Снежина в понеделник (16 септември) в 10 ч., където заедно да посрещнем новата учебна година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5010 |13.08.2013 Национално движение „България си ти!“ почита първото официално отбелязване на Деня на спасението . 4| 5786 |23.07.2013 Вивиан Рединг спря ескорта си, за да се срещне с многодетните семейства на НД „България си ти!“ . 3| 5654 |07.07.2013 Двойна избирателна активност във Варна спрямо първия тур . 12| 5500 |06.07.2013 Първият протестиращ срещу "Топлофикация" изчезна безследно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads