Реклама / Ads
1| 5751 |31.07.2017 НОВИНИ

Българин лежа 7 години в гръцки затвор за измислено убийство

.
Иво Богданов
Мъжът, който прекара 7 години в гръцки затвор за убийство, се върна в България, съобщи от Нова телевизия. Снощи Иво Богданов кацна на летища София.
 
Богданов прекара седем години в затвора, защото беше осъден за убийство на поляк, което не е извършвал.

През 2011 г. Иво и брат му Константин от Монтана бяха осъдени за убийството на полски гражданин, пише в. "24 часа". Иво получил две доживотни присъди, а брат му заедно с техен познат поляк по 10 г. за съучастие.

Всичко започнало през 2009 г., когато заради ревност полякът Ричард Ханускевич счупил прозореца на колата на Иво Богданов.

Ядосан Богданов повикал полиция, която им предложила да се споразумеят, тъй като на острова, на който живеели съд нямало. Двамата мъже се разбрали Ханускевич да даде пари на Богданов.

През 2010 г. полякът все още не бил изплатил дължимото, тогава Иво и брат му Константин заедно с поляк на име Артур Бурзава, техен приятел, който ги придружил, за да превежда, отишли в дома на Ханускевич, защото били разбрали, че той се готви да напусне страната.

Според обвинителния акт Иво е ударил с алуминиев прът поляка, а след това взел като залог за парите DVD устройство, телевизор и декодер.

След срещата им Ханускевич напуснал о-в Китира, където всички живеели, и оттогава не давал никакви признаци на живот. В средата на годината 2010 г. обаче пристига сигнал от полския Интерпол, осведомяващ гръцките власти, че полякът, на когото са изгубени дирите, е бил убит и трупът е затрит от тримата българи. Гръцките полицаи арестуват обвиняемите и след съд на две инстанции, мъжете остават в затвора.

В края на миналата година, изненадващо става ясно, че Ханускевич през цялото време е живял в Акадия и дори работел в бензиностанция на пътя Триполи - Спарта. Всичко това се разбира, когато той влязъл в болница за лечение, но впоследствие починал от "естествена смърт".

След изясняването на случая и установяването, че Иво Богданов е невинен той продължил да лежи в затвора. Едва на 30 юли тази година Богданов се прибира успешно в България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5209 |30.07.2017 Българин е пострадал при нападението в дискотека в Германия . 1| 6078 |28.07.2017 Удължават с още 20 години живота на пети и шести блок на АЕЦ ”Козлодуй” . 0| 5551 |26.07.2017 Постоянният арест вече няма да надхвърля 2 години . 0| 6016 |22.07.2017 Българин на остров Кос: Беше страшно, имаше писъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads