Реклама / Ads
42| 7570 |10.10.2012 НОВИНИ

Българин накисва Христо Стоичков за побой в САЩ, свидетели отричат

.
Христо Стоичков
Инцидентът станал на 8 октомври около 19,30 ч местно време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб "Чикаго Файър" в Историческия музей в Чикаго.
 
Полицията на американския град Чикаго разследва Христо Стоичков по обвинение в побой над български журналист, заявил пред "Труд" дежурният офицер г-жа Кубиерт от Първо районно полицейско управление в Чикаго. В полицейския доклад към преписката е записано, че "жертвата е ударена със свит юмрук от Стоичков". По случая работят детективи, каза още полицай Кубиерт. Тъй като не става дума за тежко криминално престъпление, най-вероятно Стоичков ще може да напусне страната.

 

Инцидентът станал на 8 октомври около 19,30 ч местно време на тържеството за 15-ата годишнина от основаването на футболния клуб "Чикаго Файър" в Историческия музей в Чикаго. Христо Стоичков нападнал главния редактор и издател на местния вестник "България Сега" Светлозар Момчилов, който поискал да вземе интервю от него, твърди потърпевшият.

Футболистът го ударил в челюстта и накрая го заплашил, че ако опише случая във вестника си, ще му "отреже главата", разказал пред "Труд" Момчилов.


След преживения шок Светлозар Момчилов потегля с колата си към дома си, който се намира в предградията на Чикаго на около 50 км от мястото на инцидента. Към полунощ, той се поуспокоява от шока и решава да потърси правата си. От местната полиция му казват, че трябва да подаде жалба за случилото се в районното управление до Историческия музей, където е станал инцидентът.

 

Жалбата на Момчилов срещу Стоичков е внесена и заверена под № hv510267 в чикагската полиция. Простъпката е описана като battery. На български терминът се превежда като телесна повреда, обида чрез действие, словесна атака, нападение, побой, обида чрез действие.

Пред "Труд" Момчилов сподели, че когато го попитали иска ли Стоичков да бъде арестуван, той е потвърдил и е отвърнал, че иска да се спази законовата процедура.

 

Други български журналисти, присъствали на церемонията, отрекоха да е имало подобен инцидент. Ясен Дараков, кореспондент на бТВ разказа колко нахално се е държал Момчилов въпреки многократните откази на Стооичков да разговаря с него. Не стига това, ами Момчилов се промъкнал в залата за вечеря и се лепнал за масата на футболиста и продължил да му досажда. Стоичков накрая го хванал за ревера и го извел навън, но агресия и удар не е имало, категоричен е очевидецът. Според него българският футболист е много известен в САЩ и е на нивото на звизди като Анджелина Джоли, Брад Пит и др. През няколкото дни, през които легендарният спортист гостувал в Чикаго, той се срещал със стотици фенове, част от които българи, живеещи там. Разговарял с тях, снимал се, давал автографи и бил изключително добронамерен.

Дори след случката в залата на тържеството Стоичков дал интервю на Ясен Дараков и други журналисти и отново бил внимателен.

 

Труд припомня, че през април 2008 г. Стоичков удари и фоторепортера на в."168 часа" Любомир Асенов в ресторант "Барка дел Саламанка" в Барселона. Колегата опитал да му направи снимка въпреки отказа на Камата. Тогава възникнаха съмнения, че фотографът е засилил нещата, за да изкара някой лев и да предизвика шум около личната си персона. Така й не се разбра в крайна сметка кой е предизвикал свадата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5276 |03.10.2012 Христосков: Никакво увеличение не може да компенсира лошия живот на пенсионерите . 40| 8414 |01.10.2012 Н. Нейнски: Станишев е българинът на най-висока политическа позиция . 6| 8414 |29.09.2012 Румен Христов е на второ място в световната ранглиста по информатика . 1| 9022 |27.09.2012 Нова трагедия на Охридското езеро. Българин падна от скалите и загина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads