Реклама / Ads
25| 6218 |12.07.2012 НОВИНИ

Българинът бил мързелив като Бог, мечтаел за пашалък

.
Българските мъже били най-мързеливите в Европа. Тук става въпрос дали българинът е готов да се хване на каква да е работа или избира. Мъжете са като боговете. Да сте виждали Бог да работи. Освен това сме на границата на ориента и чувството за пашалък е развито у доста хора. Тази позиция защити журналистът Петьо Блъсков по Нова тв.
 
В студиото се разгоря дискусия за това жените или мъжете са по-работливи и инициативни.

Жените много работят, но не печелят достатъчно, пък е мнението на Евелина Павлова, водеща в Нова тв.

 

"Ах Стояна, ах Стояна – трактор пее на поляна", - пееше някога Тодор Колев. Този постулат все още важи, реагира Татяна Дончева, лидер на "Движение 21". Тя обаче е категорична, че през последните години много мъжки професии били завладяни от жените.

 

Това е така, ако приемем, че жените са като баба Илийца, която трябва да изтръгне кола на кризата. Това си е чист матриархат, който има почва у нас и до ден днешен, смята пък социалният антрополог Харалан Александров.

 

Трябва да сме наясно дали съществува истинска мотивация сред мъжете и жените да вършат нещо, да работят. Това е лична отговорност, а не на държавата, както е било някога, допълни Дончева.

 

Това е и въпрос на желание да се правят компромиси, намеси се Евелина Павлова.

 

Вече 22 години правим нещо, което кой знае защо наричаме с мъглявата думичка „преход”. През това време светът вървеше напред със страхотна скорост. Ние още умуваме и се колебаем какво става, реорганизираме се, пренастройваме се. У мъжът има повече предразсъдъци и комплекси и затова е по-бавен и муден, обобщи философски Блъсков. Освен това, според него, феминизацията била абсолютен факт.

 

Ще дам пример с левицата. Всеки път, когато почнат изборни кампании, се пресмятат проценти за ръководни длъжности на жени. Само че винаги се оказва, че за жените са ниските ръководни постове, тези за шерпи, а в политбюро са все мъже и за цвят има една Цола Драгойчева, даде пример Татяна Дончева. Такава била практиката в БСП, според нея.

 

Харалан Александров обаче смята, че вече има отдръпване от мъжкия силов модел, какъвто е този на Бойко Борисов, за сметка на Меглена Кунева, към която се премествали симпатиите.

Да бе, да, май от Кунева мъжете очакват майчина ласка, иронично контрира политическия пример Блъсков.

 

Има страшен дефицит на силни мъже. Комплексите ги съсипват, смята Дончева. И не държавата трябва да е отговорна за това да сме добре. Всеки трябва да носи своята отговорност и да се справя сам, това е формулата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12464 |09.07.2012 Цяла седмица горещини като в Сахара, температурата – 40 градуса . 24| 7565 |06.07.2012 Георги Енев мълчи като партизанин за откраднатите пари . 13| 6745 |20.06.2012 Българи живеят като роби, крадат и проституират, според доклад от САЩ . 2| 5669 |14.06.2012 Пироман психар маскирал бомби като банани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads