Реклама / Ads
6| 5895 |21.09.2020 НОВИНИ

Българите в Хамбург с призив: Долу политическите чадъри /снимки и видео/

.
И тази неделя българите в Хамбург се сърбаха на протести в подкрепа на сънародниците си. Този път мотото на протеста беше: Долу политическите чадъри. ”Често за нас се говори като за „финансов фактор“. Това е изтъквано като причина, поради която ние българите в диаспора имаме право да участваме в избори. Ние сме на мнение, че можем да дадем много повече на страната си от финанси.
 

Това сподели с Фрог Нюз Милена Апостолова, който е майка на три деца и живееща от 12 години в Германя.  Ето какво още разказва тя за протестите и за какво настояват сънародниците ни зад граница:

 

„В Хамбург се събираме за 10-ти път като Кметството е последната от три различни локации. Раздаваме листовки, където чрез кодове за сканиране с телефон, насочваме случайните минувачи към статия на немския вестник  "Die Welt" за ситуацията в България и подписка в Change.org в подкрепа на анти корупционните протести в България.


Надяваме се гласът ни да бъде чут и вярваме, че този път енергията която се акумулира в протестите в чужбина ще роди важни бъдещи инициативи. Основни наши искания са разбира се освен оставка на Кабинета Борисов и на главния прокурор, електронно и дистанционно гласуване. Надявам се да бъдем чути.

 

Ние българите в Хамбург по подобие на българите в редица градове по света се чувстваме  неразделна част от българския суверен и именно защото сме в странство поради ситуацията в нашата родина още по-отговорно гледаме към случващото се. Ние искаме да бъдем зачетени като важна и неделима част от българското общество, макар и да сме извън пределите на България. Ние не сме затворили вратата към родината и съзнаваме своята роля като посланици на нашата култура, което пък оказва влияние на отношенията ни с другите страни в Европейското семейство, а и в световен мащаб.

 

 В момента в българските общности извън България се случва нещо ново и обнадеждаващо. Ние от другата България искаме да се чуе нашият глас.“ 


Вижте видеото и снимките от протеста на сънародниците ни от 20.09.2020 пред кметството в Хамбург, които ни изпрати Милена Апостолова.

 


.

.

.

.

.

.

.

.


.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7208 |18.09.2020 Българите зад граница събират подписи за създаването на МИР ”Чужбина” и дистанционно гласуване . 18| 11872 |17.09.2020 Румен Радев: Борисов и Гешев се опитаха да излъжат българите, но Брюксел ги хвана в крачка . 18| 5846 |13.09.2020 Българите във Виена огласиха улиците на града с викве ”ОСТАВКА!” /видео/ . 10| 4686 |13.09.2020 „Тренд“: За 63% от българите здравната ни система се развива в негативна посока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads