Реклама / Ads
4| 5118 |21.08.2007 НОВИНИ

Българите - на море през септември

.
Казват, че почивката на море през септември била като еликсир за тялото и душата. Макар сезонът на отпуските да върви към своя край, някои предпочитат да почиват през най-спокойния от летните месеци.
 

Даниела Георгиева

Курортите вече не са претъпкани с туристи и можеш спокойно да се отдадеш на заслужена почивка след целогодишното натоварване и стрес. Другото предимство на летуването през септември е спадът на цените, което ги прави достъпни и за много българи, които не могат да си го позволят в пика на сезона. Тогава всички хотели смъкват цените на нощувките с около 30% спрямо юли и август. Даже в момента се предлагат оферти, наречени last minute, при ползването на които клиентът има отстъпка от около 15% дори и в рамките на август. В четиризвездните хотели в Несебър цените през септември са между 67 и 82 лева с all inclusive. Доскоро там нощувките вървяха около 100 лева. В Слънчев бряг цените през септември падат почти наполовина. Двойната стая в четиризвезден хотел ще струва 98 лева. През юли и август цената й е 166 лева. Петзвезден хотел, който в пика е държал цени от 110 лева на легло, от 1-ви вече предлага нощувка за 82 лева, а от средата на месеца даже и 72 лева. За три и две звезди цените са около 40-50 лева на нощ. В Елените пакет от пет нощувки с храна в четиризвезден хотел излиза около 450 лева. Цената му в пика е била 650 лева. През октомври тя пада до 270 лева.

Ако сте решили да отидете още по на юг, то в Приморско четиризвезден хотел през септември ще ви струва около 35 лева. Подобни са цените в Китен и Ахтопол. За две и три звезди цената пада до 25 лева. Квартирите могат да се намерят за скромната сума от 8-10 лева. Нагоре по северното Черноморие цените също спадат, като в Албена вече има нощувки и по 35 лева. Това е оферта за края на август. All inclusive в Златни пясъци през септември върви около 70 лева в четири и пет звездни хотели. В Св.св. Константин и Елена нощувката през септември в две и три звездни хотели варира около 50-60 лева, за повече звезди цената стига и до 100 лева. Такива бяха цените и през юни. Най-известният хотел в курорта Грант хотел Варна няма намаление на цените през септември. Там те ще спаднат чак през октомври. За сметка на това обаче в малките хотелчета наоколо има редица отстъпки като дори намаление може да се усети и при атракциите през септември. Тогава спадат цените на водните колела, банани и др. Тези, които рисуват картини и правят ретро фото снимки, също имат сезонни отстъпки в края на лятото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4938 |19.08.2007 БСП умува по кандидатурите за кметове до септември . 11| 6808 |14.08.2007 Цигани пак безчинстват в "Красна поляна" с възгласи "Смърт на българите" . 0| 5186 |14.08.2007 Плащаме парното без лихва през септември . 2| 5047 |09.08.2007 Българите не хващат вяра на политиците си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads