Реклама / Ads
92| 8174 |25.06.2012 НОВИНИ

Българка изработила 4 млн евро с проституиране

.
542 са регистрираните жертви на трафик през миналата година. Това обаче е официалната статистика, а колко още не са „засечени” – може само да се предполага. Един човешки живот да спасим, си заслужава всяка една инициатива, която предприемаме с цел повишаване ефективността в борбата с трафика на хора, и по-специално на млади момичета.
 
Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който е и председател на националната комисия за борба с трафика на хора при откриване на изложба „FREE ME" в центъра за изящни изкуства в Нов български университет.

Цветанов разказа покъртителна история за българско момиче, което за 8 години заработило в Холандия 4 млн. евро. Тя работила без почивен ден, а ежедневно обслужвала от 25 до 30 клиенти.

Печалбата за нея била между 2 и 3 хил. евро месечно.

Цветанов обясни, че тази българка е възприемана като усмихнатото момиче, въпреки че е била подлагана на психически и физически тормоз. Сводникът й я принудил да проституира, като я заплашил, че ако каже на някого какво прави, тя ще е виновна за това, което ще се случи на родителите й.

Когато родителите й обаче разбрали с какво всъщност се е занимавала, изразили съжаление, че тя не си е признала: „По-добре ние да сме мъртви, но ти да си здрава и щастлива."

Вътрешният министър уточни, че се наблюдава едно многообразие на мрежите за трафика на хора - заплашени са както хубавите момичета със средно и висше образование, така и девойките от рисковите групи с нисък социален статус.

В България миналата година са осъдените 116 лица за трафик на хора. За първи път са произнесени присъди от по 8 и 10 години, което прави чест на съдебната система.

В заключение министър Цветанов поясни, че за да има реални резултати в борбата с трафика на хора, всички ние трябва да изхождаме от позицията на родители, да не сме пасивни и да имаме ярка гражданска позиция

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 10032 |24.06.2012 Устинов хвърли нова бомба: Отказах половин милион евро, за да лъжесвидетелствам . 2| 5314 |20.06.2012 Англия изхвърли Украйна от Европейското, среща Италия . 40| 6433 |06.06.2012 Евростат ни сочи като страната с най-ниската работна заплата в ЕС . 11| 6113 |05.06.2012 Йошка Фишер: Германия рискува да разруши Европа за трети път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads