Реклама / Ads
7| 7384 |22.12.2019 НОВИНИ

Българка работила за ”Ндрангета”, мафията наемала убийци от страната ни

.
В списъка с над 300 арестувани от мафиотския клан ”Ндрангета”, е и българка – Живка Димитрова.
 

 Опитният разследващ журналист от „Кориера дела Сера” Карло Макри каза по телефона за предаването "120 минути" по БТВ, че най-големите мафиотски италиански групи имат влияние в голяма част от Европа чрез масонските ложи. „Имат връзки с масонството – шотландското, английското. Един от ключовите мафиоти в „Ндрангета” Луиджи Манкузо е връзката им с един от неофициалните клонове на масонството. Той е седял на една маса с „важните” – и на политическо, и на масонско ниво”, разказва Макри.

 

Клонът на мафиотите Луиджи Манкузо и Никола Бонавота е тясно свързан и с един от бившите депутати от партията на Силвио Берлускони – Джанкарло Пители, който също е сред арестуваните в четвъртък при мащабната операция на италианските анти-мафия служби РОС - „Възраждане”. Пители е член на една от международните масонски ложи – „Гранде Ориенте”. Тя действа в Италия, но има свои клонове по целия свят, включително и България. У нас нейните членове са в масонската група „Великата ложа на старите свободни и приети зидари”.

 

Сред арестуваните от властите в Италия са и други от най-влиятелните политици и успешни бизнесмени на Апенините - почти целият политически елит на Калабрия и дори началникът на регионалния отдел на полицията. Според разследващите, мафията е имала свои хора в 11 от 20-е италиански области. Една от най-големите медии в Италия - „Соле Вентикуатро Оре” - пише за арестуваните в Италия, съседните Швейцария и Германия, но обръща и специално внимание на далечна България.

 

За Живка Димитрова е ясно, че е била сред близките партньори на един от лидерите на „Ндрангета” Никола Бонавота. „Знам, че Бонавота e много важен клон на мафията, започнал от Сан Грегорио ди Бона, който е участвал в спор за власт с фамилия Манкузо. Трудно ми е обаче да кажа каква е била връзката между тази жена и Бонавота, защото все още разглеждаме италианските участници в схемата.”, каза за журналистът Карло Макри.

 

Връзката със страната ни обаче е дългогодишна, защото мафиотите от областта Вибо Валенсия, където е и местността Сант Онофрио, често наемат убийци от България и Румъния, разказва още за схемата дългогодишният журналист Макри - „При арест обаче наетите убийци често започват да сътрудничат и с полицията”. Свързаната с мафията българка Живка Димитрова пък е собственик на заведение именно във важната за престъпниците местност Сант Онофрио – там на улица „25-и април” 18 е регистрирано кафе „Сублиме”. И въпреки че вече беше разпитана от италианските власти, баща ѝ отрича Димитрова да е свързана с „Ндрангета”. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5327 |19.12.2019 Накрая и МВР разбра, че има задържана българка в Италия и е управлявала фирма на мафията . 3| 4431 |22.10.2019 Българката Патрицие Найманова спечели европейски шампионат по шахмат за ученици . 1| 4376 |12.10.2019 Българка покори ”Гинес” с най-ниския глас в света . 4| 3865 |09.10.2019 Във Варна арестуваха българка и британец, издирвани в Палма де Майорка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads