Реклама / Ads
4| 4909 |25.11.2012 НОВИНИ

Българка замесена в скандал в старчески дом в Италия

.
Българка попадна в разследване в Италия заради мистериозната смърт на възрастни хора в старчески дом, предаде bTV. Живка Хаджидимова е обвинена в побой над пациенти, неглижиране на задълженията си, кражба на лекарства, единствено на базата на свидетелските показания на две служителки.
 

Случаят се влачи вече шеста година, а съпругът й д-р Илко Димов обяснява, че очаква българската държава най-после да реагира адекватно. „Искам намеса на българската държава по начина, по който се намеси в Либия. Извършено е умишлено престъпление срещу българска гражданка, което е прикрито”.

По думите му съпругата му, която работила като асистент, е обвинена за това, че е „пребивала призраци”, тъй като хората, за които става въпрос, са починали, още преди да е започнала работата си в старческия дом. Обвиненията за бой над пациенти също падат, след като над 6000 часа записи не показват и „един шамар”.

Показанията на двете служителки, които стават основната и единствена причина за арест и обвинения, стигат до разкази за изхвърляни от прозорците възрастни хора – нещо, което също не е доказано.

Д-р Димов обяснява действията им като опит да избягат от обвинения срещу тях самите. Насочват атаката си към чужденките сред персонала. В случая са вкарани българка и още две румънки, които обаче сключват споразумение с прокуратурата и получават условни присъди.

Избират „по-лесния” начин, тъй като без средства няма как да се бориш срещу липсващото правораздаване в Италия, обяснява съпругът на Живка Хаджидимова.

През годините от 2006 насам той търси помощ и от европейските институции, които обаче благодарят за информацията, казват, че не могат да помогнат и препращат към Европейски съд по правата на човека в Страсбург. От българска страна също не му подават ръка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5302 |24.11.2012 Мирослава Тодорова: Скандалът Марковска" не е минал напразно . 94| 11644 |16.11.2012 Скандалът "Марковска"– гаф, прецедент или повод за извинение? . 14| 5978 |15.11.2012 Скандал в КС; Марковска щеше да се кълне; президентът си тръгва . 108| 7170 |10.11.2012 Иван Костов: Скандалът с Марковска е финална атака срещу ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads