Реклама / Ads
4| 5432 |01.07.2010 НОВИНИ

Българска агитка литна за Лондон заради Пиронкова

.
Цвети Пиронкова
Рускинята Звонарьова притеснена от нашенката, англичаните масово за Цвети.
 

Групичка от около 10-ина приятели и съотборници от тенис клуб „Локомотив” на Цветана Пиронкова хванаха първия възможен полет за Лондон, за да подкрепят пловдивчанката в полуфиналния й сблъсък днес на „Уимбълдън” срещу Вера Звонарьова
, пише в днешния си брой вестник Новинар. „Към българската агитка в Англия ще се присъединят още хора, което е страхотно, коментира капитанката на националките за Fed Cup Дора Рангелова. - За повечето хора в момента светът е футбол - за България светът е тенис. Чух се с Цеци след победата над Винъс и тя още не можеше да повярва, че я е отстранила и е на полуфинал. Наистина Уилямс направи много грешки, но те бяха заради играта на Пиронкова – надигра я по всички показатели”, не спести похвали тя.

Съперничката на Цеци на полуфинала рускинята Звонарьова пък няма представа как ще противодейства на нашето момиче. „Тя може да играе от всяка част на корта, има завършена игра, коментира рускинята. - Трудно е да се предвиди какво ще направи на корта. Понякога може да използва къси топки, понякога да удари силно топката, понякога може да играе бавно, а понякога бързо. Никога не знаеш какво да очакваш и губиш ритъма си. След това започваш да мислиш прекалено много. Аз трябва да се концентрирам върху моята игра, независимо от резултата и от това, което тя се опитва да направи”, допълни Звонарьова.

Веднага след сензационната победа над Винъс Уилямс Пиронкова пък получи поздравления от президента Георги Първанов, премиера Бойко Борисов, десетки приятели и от своя съгражданин Христо Стоичков, който говори 10 мин за нея по мексиканска телевизия, и то по време на мачовете от световното първенство. Една от най-приятните телеграми обаче българката получи от посланика на Великобритания у нас н. пр. г-н Стийв Уилямс, който декларира, че англичаните ще стискат палци на нашето момиче срещу Звонарьова. „Радвам се, че за първи път на полуфиналите на „Уимбълдън” ще играе български тенисист. Това е фантастично постижение на Цветана Пиронкова. Поздравявам я и й желая късмет в следващия мач. Надявам се да победи”, се казва в поздравителния адрес на дипломата.

Достигането на полуфинал в турнир от Големия шлем в тениса пък е изравнен български рекорд
. Преди 22-годишната пловдивчанка само Мануела Малеева е достигала до мач за определяне на финалистката – два пъти на „US Open” през 1992 г. и 1993 г., и то състезавайки се за родината на съпруга си - Швейцария.
Световната преса също не пропусна да увековечи успеха на Цеци. Според „Гардиън” Уилямс не просто е загубила от българката, а направо е катастрофирала. Би Би Си излезе със заглавие: Пиронкова зашемети Винъс Уилямс на „Уимбълдън”. В опита си да оправдае краха на двете си звезди в Лондон - Винъс и Анди Родик - пък „Ню Йорк Таймс” намери фатални прилики в опонентите им - съответно Пиронкова и Йен-Хсун Лу. Според изданието и двамата са под №82 в последното обновление на мъжката и женската ранглиста и са играли и победили висококласни американски тенисисти.

Въпреки сензациите, които сътвори до момента в Англия, обаче 22-годишната българка е смятана за абсолютен аутсайдер срещу Вера Звонарьова от букмейкърите. Bet-at-home.com даде коефициент за българката 2,70, срещу 1,40 за рускинята. Бившият спонсор на националния отбор по футбол ще раздаде и 1000 лв., ако Пиронкова успее да се класира на финала. Всички играли мача на българката пък ще участват в томбола за 10 ваучера по 100 лв. (Новинар)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5444 |29.06.2010 Ядем по-скъп хляб заради газа и тока . 4| 5117 |24.06.2010 ЕК погва България заради енергийния монопол . 22| 5138 |24.06.2010 Замерят журналисти с яйца заради Лечков . 1| 4673 |23.06.2010 РЗС: В Габрово без балотаж заради фалшивия вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads