Реклама / Ads

0| 7604 |28.10.2016 НОВИНИ

Българската клиника „Еуровита” влезе в официалния регистър на FIFA

.
Спортсклиник „Еуровита” и Специализирана болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина ”Проф. Д-р Димитър Шойлев” получиха най-голямото признание в света на спортната медицина.

Двата медицински центъра станаха членове на FIFA Medical Centres of Excellence. Акредитацията се състоя на официална церемония на 28 октомври в София, в присъствието на председателя на медицинската комисия към ФИФА д-р Мишел Д’Ог.

Спортсклиник „Еуровита” и СБАЛТОСМ "Проф. Д-р Димитър Шойлев" са единствените на Балканите с акредитация от FIFA. Медицинските заведения кандидатстваха за членство в началото на годината и след строга проверка на структурата, медицинската практика, екипа от специалисти и научно-изследователската и обучаваща дейност, получиха акредитация.

 

Усилията на директорите на клиниките - д-р Иван Василев, д-р Бисер Бочев и д-р Георги Дамянов бяха подкрепени и от президента на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, като признание за дългогодишното партньорство между здравните заведения и футболната федерация.

„За нас и нашите екипи това е изключително предизвикателство, защото оттук насетне трябва да бъдем още по-взискателни и строги със самите себе си” заяви д-р Василев, директор на спортсклиник „Еуровита”.

 

"Само 33 са лечебните заведения, които са получили този сертификат на FIFA , което е признание за услугите, високото ниво на нашите специалисти. Като принципал на една от клиниките и пациент на двете съм изключително доволен от това признание, което те получиха. Надявам се, че ще държат високите стандарти през следващите години”, заяви от своя страна спортният министър Красен Кралев.

 

FIFA Medical Centres of Excellence е световна организация на най-елитните медицински центрове за спортна медицина и към момента в нея членуват 33 клиники от цял свят. FIFA акредитира само центрове, които са доказали своето лидерство в спортната и в частност - футболната медицина.

 

С включването на „Еуровита” и СБАЛТОСМ "Проф. Д-р Димитър Шойлев" към медицинските звена на FIFA пред България се откриват нови перспективи в областта на спортната медицина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 1| 3384 |20.09.2016 Дават на Лукарски Българската банка за развитие . 0| 3032 |08.09.2016 И унгарски полицаи вече охраняват сръбско-българската граница . 0| 4486 |04.08.2016 Любен Дилов-син: Слави Трифонов нарита кошера на българската политика . 0| 4025 |27.07.2016 Военни бистриха мигрантите на сръбско-българската граница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ