Реклама / Ads
6| 4361 |14.04.2020 НОВИНИ

Българската патриаршия и Софийската митрополия с дарение за Жандармерията

.
Белоградчишки епископ Поликарп и старши комисар Красимир Добрев Източник: БГНЕС
Българската патриаршия и Софийската митрополия дариха 800 предпазни шлема на Жандармерията. За духовниците служителите на реда са на първа линия в тези трудни времена на пандемия.
 

Дарението връчи от името на българския патриарх Неофит Белоградчишки епископ Поликарп, който е викарий на Софийската митрополия, съобщава БГНЕС.

 

„Вярна на своята традиция и своя завет БПЦ в лицето на Негово Светейшество сега прави едно скромно дарение на Жандармерията. С него тя цели да подпомогне хората, които ще опазват реда, които ще бдят онова, което е разпоредено, да бъде спазвано. Така заедно с общи усилия, като граждани на България, ще успеем да постигнем –отново да бъдем свободни, да бъдем в радостта в празници и делници и всеки да продължи своя живот в здраве, благочестие, мир и единство“, заяви епископ Поликарп.

 

Дарението беше прието от старши комисар Красимир Добрев, директор на Дирекция „Жандармерия“ в МВР. Той подчерта, че с този жест и дар БПЦ засвидетелства своята признателност към системата за сигурност.

 

„За нас е чест и привилегия и с благодарност приемаме направеното дарение от светата Българска църква. Това дарение много ни задължава. Като служители и хора изказваме още веднъж нашата благодарност за направения дар от църквата към нас. Уверявам ви, че тези предпазни шлемове ще бъдат раздадени незабавно на нашите служители, които са ежедневно, ежечасно и денонощно на първа линия. С тях ще можем да запазим живота и здравето им. Още веднъж изказвам нашата благодарност към направеното дарение“, каза старши комисар Добрев.

 

Той заяви, че българинът спазва правилата в тези времена на строги ограничения, които макар и тежки са необходими, за да се опази живота на нацията.

Старши комисар Красимир Добрев отново се обърна с призив към гражданите: „Нашата молба е: хората трябва да се въздържат, трябва да седят вкъщи, да ограничават социалните контакти. Виждате, че заразата не подбира кои хора да зарази“. /БГНЕС

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4035 |19.03.2020 Българската екзархия в Истанбул няма да провежда обреди заради COVID-19 . 0| 3732 |12.03.2020 Гърция прави бежански лагер на 8 км от българската граница . 0| 3960 |01.03.2020 Няма миграционен натиск върху българската граница от Турция . 5| 4563 |07.02.2020 Учебници по православие предлагат Българската православна църква и три издателства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads