Реклама / Ads
35| 13379 |26.10.2012 НОВИНИ

Българските роми най-добре ще се интегрират в България

.
Интеграцията на ромското население в родната му страна е най-добрата интеграция. Позицията на сегашното френско правителство по проблема с ромите се различава от тази на предишното правителство.
 

Това каза френският министър по европейските въпроси Бернар Казньов на съвместна пресконференция с българския министър на външните работи Николай Младенов, предаде БГНЕС.

От своя страна Младенов заяви, че: "Българските граждани във Франция, включително и тези, които са от ромски произход, не са препятствие в отношенията на двете страни".

Според Младенов в последните години България е показала много успешни политики в областта на образователната интеграция и в областта на здравеопазването, които са пример за много други страни.

Бернар Казньов посочи, че позицията на сегашното правителство на Франция по въпроса за ромите от Румъния и България във Франция е различна от позицията на предишния кабинет.

"Ние желаем силно да се разреши въпросът за ромите, в контекста на спазване, на зачитане на правата и на много внимание по отношение на човешкото измерение на проблема. По тази причина премиерът на Франция взе решение, така че да мобилизира всички френски министерства, за да даде възможност при най-добри условия да се интегрира ромското население във Франция", посочи Казньов.

Той каза, че Франция е заявила намерение да участва в работна група, предложена от еврокомисаря Вивиан Рединг, така че да се стигне до решаване на ромския въпрос на европейско ниво.

Париж втвърди тона към България и Румъния, след като получи критики за разтурянето на ромски гета в страната. Френските власти вече поискаха официален отговор от двете балкански страни защо не са интегрирали ромското си население.

Около 15-20 хиляди ромски имигранти живеят във Франция в окаяни лагери край градовете, които френските власти започнаха отново да разтурят. Огромната част от тези роми са от Румъния.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5802 |23.10.2012 Б. Нетаняху: Никога няма да забравим, че спасихте българските евреи . 4| 6990 |19.10.2012 Честит празник на българските лекари! . 70| 7384 |15.10.2012 Мразим старците си повече и от ромите . 6| 8989 |11.10.2012 "Македонската култура" пак обяви българските ръкописи за свои

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads