Реклама / Ads
0| 4777 |19.06.2009 НОВИНИ

Българското кино превзема Московския филмов фестивал

.
Българският филм “Раци” на режисьора Иван Черкелов е в конкурсната програма на Международния кинофестивал в Москва, който стартира днес.
 
Филмът ще се бори за голямата награда в конкуренцията на други 15 филма от Италия, Япония, Иран, Израел, Щатите, Мексико, както и новите продукцииюна Кира Муратова и Карен Шахназаров.

“Раци” разказва историята за двамата близки приятели, въвлечени в криминалната борба между две враждуващи бизнес групировки. Двамата герои изпълняват безобидни на пръв поглед поръчки, без да подозират, че накрая ще се озоват един срещу друг. Вкопчени като раци в примамките, които ежедневието непрекъснато предлага, героите сами определят съдбата си.

Успоредно с криминалната линия в сценария, са разкрити вътрешните духовни проблеми на героите, към онези неумолими нишки, свързващи помежду си всичко и всички. Двамата приятели отчаяно се опитват да осъществят диалог помежду си, да си говорят за взаимоотношенията, за смъртта, за смисъла и отговорностите.

Главните роли във филма са поверени на актьорите Филип Аврамов и Валери Йорданов, които заминават за Москва. “Раци” ще бъде представен пред руска публика на 23 Юни.

Другата добра новина е, че в рамките на фестивала централно събитие е програмата "Фокус" само с български филми - "Те ни карат да мислим!", пишат в уебсайта на фестивала. Селекцията от български филми включва: "Писмо до Америка" и "Разследване" на режисьорката Иглика Трифонова, "Обърната елха" на Иван Черкелов, "Шивачки" на Людмил Тодоров, "Единствената любовна история, която Хемингуей не описа” на Светослав Овчаров и филма-омнибус “15” – създаден от 15 късометражни истории на съврменни български режисьори.

31-то издание на кинофорума се открива с руския филм “Цар” на режисьора Павел Лунгин. Лунгин е и председател на международното жури. Официалното закриване на Московския международен фестивал е на 28 юни с новия филм на Майкъл Ман “Обществени врагове”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 50548 |04.05.2009 Свирка в междучасието или секс преди училище превземат Интеренет . 2| 5742 |29.04.2009 Турция е основен конкурент на Българското Черноморие . 14| 5519 |11.03.2009 А. Томов: Лъжат кремиковските работници и българското общество . 8| 5507 |11.02.2009 На 29 август МАДОНА превзема София!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads