Реклама / Ads
3| 5602 |06.05.2014 НОВИНИ

Балкански:Пострадалата акробатка е от момичетата на Нешка Робева

.
След идването на демокрацията цирковото изкуство у нас попадна в ръцете и се развива от случайни хора. Номерът не е измислен от цирковата трупа. Това е така наречения номер "Китайски чадър" и е измислен преди 200 години в Китай. Това каза по bTV Александър Балкански, директор на "Цирк Балкански".Според него пострадалата българка е от момичетата на Нешка Робева.
 

Той коментира инцидента в цирка Ringling Brothers and Barnum and Bailey, при който пострада българката Виктория Медейрос. Този реквизит не може да бъде закачен само на едно стоманено въже. Гледах записа над 100 пъти и ясно се вижда как падат два отломъка. Грешката е там, че не имало допълнителни осигурителни стоманени въжета. Трябвало е да има поне още четири, обясни той.

Ringling цирк е най-големия пътуващ цирк в света. Всеки артист подписва декларация, че носи сам отговорност за реквизита си. Това означава, че отговорността за инцидента е натози, който е направил реквизита. Прокраднаха се информации, че нашата Виктория и мъжа й са направили сами реквизита си в Добрич. Това означава, че те ще понесат голяма отговорност, категоричен беше Балкански.

В предаването се включи и майката на пострадалата Виктория Медейрос. Тя обясни, че вече е разговаряла с дъщеря си по телефона. Цирковата артистка е претърпяла операция на крака. "Номерът им е от тази година и около него се вдигна много шум. Дъщеря ми е бивша състезателка по художествена гимнастика. Тя научи много неща в САЩ. Моля се за нейното здраве", каза притеснената майка.

Идеите за този номер са много стари. Аз оспорвам твърдението, че това е нов номер, продължи Александър Балкански. Пак повтарям, че е недопустимо номера да се изпълнява само с едно стоманено въже. В нашия цирк има подобен номер и под акробатите има надуваем дюшек. Този дюшек струва 1200 долара, което е нищо за цирк Ringling. Преди години в този цирк загина една българка и това пак се дължи на недоглеждане. Артистът е длъжен преди всяко представление да проверява своя реквизит, завърши Балкански.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7147 |06.05.2014 Парадокс! Затворници охраняват по вишките на затворите . 9| 5507 |06.05.2014 Мафията във ведомството на германския канцлер . 1| 5687 |06.05.2014 3,3 По Рихтер пак раздруса Пернишко . 5| 5841 |05.05.2014 Три от контузените акробатки - в критично състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads