Реклама / Ads
1| 4724 |15.02.2010 НОВИНИ

Банков служител превишил права заради Топлото

.
Банков служител в „Пощенска банка” неколкократно е превишавал правата си в полза на бившия изпълнителен директор на „Топлофикация”-София Валентин Димитров. Това стана ясно от показанията на самия служител Петър Левтеров, който беше разпитан на днешното заседание по делото срещу Димитров за пране на пари
 

Това стана ясно от показанията на самия служител Петър Левтеров, който беше разпитан на днешното заседание по делото срещу Димитров за пране на пари.

Левтеров е бил служител в трезора на банката, в която Валентин Димитров първоначално е имал 4 сейфа, от които един общ с майка му – Цеца. Единия от компромисите, които са правени от служителя за Димитров, е било невписването на всичките му посещения в трезора, което е в разрез с банковите правила. Вторият компромис, който свидетелят сам определи като прецедент, бил смяната на собствеността на два от сейфовете. Тази процедура е предлагана като услуга в банката, само че в този случай Лефтеров отново пренебрегнал правилата, като по молба на Валентин Димитров прехвърлил собствеността, без на място да присъстват двамата нови собственици. Валентин Димитров дал всички данни на новите собственици, така че те били вписани в договорите за ползване на двата сейфа.

Така договорите, под които се е подписал първоначално Димитров за ползването на въпросните два сейфа вече били прехвърлени на името на нови собственици. Според Петър Левтеров това били Мая Стоилова и Силвия Стоянова. Служителят твърди, че от момента на прехвърлянето на собствеността на сейфовете, до принудителното им отваряне от следствените органи след повдигания на обвинения срещу Валентин Димитров, двете жени на се идвали да отварят сейфовете.

Frognews.bg припомня, че Вальо Топлото е подсъдим за "пране" на пари и данъчни престъпления. Според обвинението той е изпрал близо 12 млн. лв, като не е изплатил около 2 млн. лв. данъци. Парите на бившия директор на Софийската топлофикация бяха открити в сейфове и сметки в българска и австрийска банка. Прокуратурата смята, че с намерените средства са извършвани различни финансови операции.

Обвинения за неплатени данъци има и майката на Валентин Димитров.Сумата, която според прокуратурата Цеца Димитрова е трябвало да плати като налог, е 200 000 лева.

Припомняме, че това е четвъртото дело срещу бившия изпълнителен директор на „Топлофикция" - София. Димитров вече има 5-годишна присъда за недекларирани сделки на собствената си фирма за над 10 млн. лева и 4 години затвор за присвояване на почти 6 милиона лева от "Топлофикация". Вальо Топлото е подсъдим и за безстопанственост по друго дело, заедно с бившия борд на директорите на парното.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5014 |14.02.2010 НАП погва банковите сметки в Швейцария . 5| 4904 |11.02.2010 Нови наказания заради Красьо Черния . 8| 5025 |10.02.2010 Заради Трактора Петков гони Станишев от БСП . 5| 5268 |08.02.2010 Депутат от ГЕРБ без имунитет заради скандал със заменки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads