Реклама / Ads
5| 5206 |28.10.2020 НОВИНИ

Банов и шефът на БНР не се разбраха

.
Сградата на БНР
Министърът на културата Боил Банов отказа да оттегли внесения за обществено обсъждане законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията, съобщи БНР.
 

На онлайн среща с генералния директор на Българското национално радио Андон Балтаков министър Банов изтъкна, че основната причина да внесе в този вариант законопроекта е подписка на интелектуалци, с която се атакува мандатът на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков:

 

"Аз имам пред мен списъка на хората, които са първоначално подписани, който е много сериозен. В момента всички процедури по този законопроект са отворени. Аз казвам, че има подписки на интелектуалци, които бронират удължаването на мандатите, с което бламират фактически тези осем члена, вие казвате, че това няма никакво значение. Сега, как да продължим разговора нататък?", посочи Боил Банов.

 

В отговор генералният директор на БНР Андон Балтаков отново настоя за връщане на законопректа в първоначалния му вариант.

"Моля ви, върнете законопроекта така, както трябва да бъде внесен, след което обществото ако иска да каже "не, аз не искам такова нещо", заяви г-н Балтаков.

От своя страна министър Банов каза: "То обществото се изказа в края на юли, господин Балтаков".

 

"Напротив. То не е видяло целия законопроект", отговори г-н Балтаков.

Боил Банов: "Ама Вие ще определяте на обществото какво е видяло и какво не ли? Вие вече не сте просто директор на Националното радио. Вие сте директор на общественото мнение в България, може би?".

 

"Напротив. Вие направихте тази алюзия. Аз не съм казал такова нещо", отговори генералният директор на БНР.

"Ами правя я, защото съм български режисьор и съм така, със самочувствие да мога да я направя", посочи министърът на културата.

 

Утре министърът на културата Боил Банов ще се срещне с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, както и с  представители на Съвета за електронни медии.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6279 |28.10.2020 Шефът на фармацевтичния съюз съди прокуратурата за дискриминация . 2| 5221 |27.10.2020 Шефът на БНР към Банов: Оставката е личен акт, продиктуван от себеуважение и достойнство . 6| 4794 |27.10.2020 Шефът на БНР към Банов: Поисканата Ви оставка е акт на себеуважение . 2| 4364 |26.10.2020 Доц. Чорбанов: Сериозна държавна подкрепа стои зад всяка разработка на ваксина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads