Реклама / Ads
40| 13921 |25.11.2009 НОВИНИ

Барекомания! Падат първи жертви. Връщат Коритаров в бТВ

.
„Ако не върнат Николай Бареков на екран, ще се хвърля чисто гола в Тунджа! Ако не се удавя, ще умра от хипотермия в ледените води!” Това ни пише на електронната поща Л.М. от Ямбол.
 

Подобни намерения има и В.Д. от Пловдив: „Край, няма повече да включа телевизора!!!!! Намирах спасение сутрин в „На БарЕкадата”, сега съм мъртъв!!!!”

Изписваме с инициали имената на тези крайни фенове на журналиста и водещ Николай Бареков, но се свързахме с тях и ги помолихме да не стигат до крайности. Обадили сме се и на съответните институции, защото е възможно наистина някой да посегне на живота си.

22-а са се самоубили след като научили вестта за смъртта на поп краля Майкъл Джексън. Те не са могли да понесат новината, че техният идол вече не е жив, коментират психолози. Подобна вълна на самоубийства е отбелязана и след смъртта на Кърт Кобейн, Джим Морисън и Джими Хендрикс.

Но тук не става дума за нещо фатално, което се е случило на Бареков, а за негово самостоятелно решение да се оттегли от бТВ и да започне нова, още по-престижна работа. Има обаче хора, които от години са свикнали да се събуждат с неговия образ и глас и това се е превърнало в техен рефлекс, опитват се да обяснят феномена лекари. Възможно е феновете да възприемат раздялата с любимия герой като негово предателство към тях, да се чувстват изоставени. Подобни реакции се очакват в САЩ след слизането на Опра Уинфри от екран, предричат медийни спецове.

Ученици от Пловдив са решили в събота сутринта да излязат пред сградата на бТВ. Ще носят плакати с искане Бареков да бъде върнат на екран. С тях в София щели да дойдат и техните родители. В момента те събират подписи, които ще представят на шефовете на медията. Очаква се към инициативата да се присъединят и политици, редовни гости на Бареков.
Миролюба Бенатова, Антон Хекимян или нов, мистериозен водещ, ще смени Бареков в сутрешния блок. Този въпрос измъчвал собствениците на бТВ. Рейтингът на предаването паднал драматично. Обсъждан бил дори вариант да бъде поканен отново в бТВ Георги Коритаров, който преди години бе освободен и премина в Нова телевизия. Тази идея обаче имала много противници. Най-любопитна обаче е версията, че Иво Сиромахов, от сценарния екип на Слави Трифонов, също е обсъждан. Той се славел с висок интелект, чувство за хумор и бърз рефлекс пред камера, твърдят експерти.

В медията се говори също, че било възможно да бъдат разкрити някои от истинските причини за раздялата с Бареков, които не го представят в добра светлина. Става дума за снимки на известния водещ, направени в гръцкия ресторант „Кумбаре” в центъра на столицата. На тях се виждали да си шушукат Бареков и Делян Пеевски, тогава зам.-министър на Емел Етем, а сега депутат от ДПС. Излизало, че Бареков още преди повече от година си е уреждал напускането, но криел това от своите началници. Това, разбира се, е само слух, но негови колеги подозират, че раздялата му с бТВ е добре обмислена PR кампания. За това говорели разпространеното от самия Бареков прочувствено писмо, sms-те, които разпратил на свои познати да отворят блога му в определен ранен час и пр. рекламни трикове. Като такива били припознати и нападките, които отправи срещу Кеворк Кеворкян от страниците на в. „Галерия”, представяйки ги като поколенчески конфликт.

Сайтът Bnews.bg, за който Бареков говори в изявите си в последните дни толкова възторжено като част от нов медиен проект, пък бил копие на американския сайт thedailybeast.com. Приликите били толкова големи, че вероятно става дума за откупени права на дизайна и програмния продукт, смятат спецове. Иначе щяло да си е жива кражба, което едва ли авторите на проекта биха допуснали, предвид сериозните им намерения.

Въпросът със заместника на Бареков в бТВ щял да бъде разрешен до седмица, твърдят източници от медията. До няколко месеца пък медиата щяла да премине във владение на нови собственици. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4306 |15.11.2009 ГЕРБ побърза с първите жалби . 13| 4580 |12.11.2009 Социолози: Фандъкова става кмет още на първи тур . 0| 5883 |09.11.2009 В Амстердам връщат духа на България отпреди 20 години . 2| 5267 |06.11.2009 Връщат "главен секретар" в полицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads