Реклама / Ads
67| 5205 |22.12.2013 НОВИНИ

Бареков: За 3 месеца качихме подкрепата си с 3%

.
Николай Бареков
"България без цензура"е единственият политически субект, който още преди да стане партия, се радва на голяма подкрепа в обществото. Доказателство за това е, че през последните три месеца сме увеличили резултата си три пъти. Дори най-неблагоприятните социологически проучвания дават сега около 3% подкрепа.
 

Това каза пред bTV Николай Бареков, лидер на гражданското движение „България без цензура“. Данните обаче се отнасят за 100% избирателна активност. При един реален вот тя е около 40-50 на сто, което означава резултат от 8-9% или 20-30 депутати. Но ако изборите са през октомври, тогава неща биха били по-други - около 80 депутати, разясни Бареков.

Само за три месеца ние качихме 3%. Ние имаме 150 000 твърди избиратели и искаме да се докажем на Европейските избори, на които ще имаме минимум 2 депутати, каза Бареков. Той добави още, че партията ще бъде центристка формация и иска да извади ДПС и "Атака" от ролята им на балансьор.

В изграждащата се в момента партия ще има различен членски внос, каза Бареков. Идеята е по-заможните да плащат повече, а най-бедните да не плащат. На 25 януари, когато ще е учредителният конгрес в София, аз ще извадя банковите си сметки и всички свои спестявания ще ги даря на Гражданското сдружение "България без цензура", каза още Бареков.

"Без да съм богат, имам лични спестявания - аз финансирам моето гражданско движение, но партията не бих могъл да издържам, защото законът ми го забранява", каза още новият политик. Точно заради това той се обяви за промяна в Закона за политическите партии, която да регламентира по нов начин даренията. В момента не е възможно да се дават пари на такива формации над определена сума, но нима някой допуска, че големите политически партии не получават пари от фирмите, а това трябва да се знае, аргументира се той.

Бареков се обяви за ценз в политиката и каза, че глупави хора не бива да се занимават с нея. Пред зрителите той обяви, че е решил да влезе след скандала с бюлетините в Костинброд и след видяното по време на турнетата.

По повод на обвиненията, че използва TV7, за да добива популярност, Бареков даде за пример успешния за Америка президент Роналд Рейгън. Той успява да влезе в Белия дом, точно заради това, че е познат от екрана и благодарение на филмите и ролите си. "Нима той не използвал киното и филмите си, за да се издигне", попита риторично Бареков?

В политиката не трябва да се изпускат нервите. Според него не само в журналистиката, но и в политиката трябва да се задават неудобни въпроси. Но и в двата случая трябва да се знаят и отговорите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5001 |14.12.2013 Ранобудните отбелязват шест месеца протести . 20| 5103 |10.12.2013 Бареков: Не ме е страх от неудобни въпроси . 9| 5328 |09.12.2013 11 месеца затвор за алжирския касапин на ВИКИ . 109| 6681 |18.11.2013 Бареков: Аз съм незаобиколим фактор в българската политика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads