Реклама / Ads
2| 4673 |20.09.2015 НОВИНИ

Бареков дава рамо на кандидат-кмета на ГЕРБ в Бургас

.
Димитър Николов
"България без цензура" в Бургас ще подкрепи кмета Димитър Николов за трети мандат. Това става по преценка на местните структури. Партията обаче ще участва със самостоятелна листа за общински съветници на местните избори в морския град, съобщават от ББЦ.
 

Припомняме, Николов е кандидат на ГЕРБ за трети кметски мандат. Бургас е един от малкото градове в България, които имат безспорен фаворит за предстоящия местен вот, обяви на пресконференция депутатът на „България без цензура" и зам.-председател на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Мартин Иванов.

 

По думите му, на местните избори общият знаменател изпадал от уравнението и се подкрепяли личности на база техните резултати. Иванов подчерта, че Димитър Николов е кмет с авторитет, с видим резултат от дейността си. Той е спечелил уважението и доверието на съгражданите си.

 

Депутатът изтъкна, че няма как да не подкрепят градоначалник, който е приел отговорно мисията си и се справя изключително добре с местното управление, независимо на коя политическа формация е представител. Димитър Николов бил първият кмет, който публично се е противопоставил на своите съпартийци от парламента за допълнителния местен данък и категорично е заявил, че в Бургас такъв няма да бъде въведен. Това според Мартин Иванов бургаският кмет е пример за това, че когато не си съгласен с нещо и то би ощетило гражданите, трябва да му се противопоставиш, независимо, че ти бива спуснато отгоре.

 

От своя страна областният председател на ББЦ акад. Иван Тагавов коментира, че ако за 25 години в Бургас е направено нещо, това е станало през мандатите на Николов. Това е причината напълно да подкрепят кандидатурата му. Трудно можело да се намери по-добър кандидат от него, убеден е Тагавов.

 

Академикът ще води листата на ББЦ за общински съветници. Партията предлага на Бургас 19 известни бургазлии, доказали се, некорумпирани, които не са участвали във властта. На челните позиции са Свилен Иванов, Тони Желев, Христо Янков - бивш директор на завод „Камбана".

 

Иван Тагавов отбеляза, че очакват солидна група в градския съвет и ще променят климата в него. Нямало да влизат в лобита и схеми. Щели да работят за по-голяма прозрачност на обществените поръчки, където е най-голямата корупция. Ще работят и за отварянето наново на факултет по селско стопанство в Бургаския свободен университет, заради глада за такива кадри, за безплатен градски транспорт за пенсионерите и хората в неравностойно положение и за откриване на Клуб на културните дейци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7491 |19.09.2015 "Октоберфест" не се предава на "одупената" бежанска вълна . 8| 4424 |16.09.2015 Кабинетът дава 5 млн. лева за бежанците . 1| 4320 |16.09.2015 Спецсъдът заседава по делото срещу Гриша Ганчев . 23| 10518 |16.09.2015 Парамов: Домусчиев се гласи за премиер или президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads