Реклама / Ads
9| 4725 |23.11.2015 НОВИНИ

Бареков изтрещя, иска да се върне смъртното наказание

.
Николай Бареков
Евродепутатът Николай Бареков иска да се върне смъртното наказание. „Призовавам Народното събрание да промени Конституцията и да бъде въведено отново смъртно наказание.
 

Предлагам това основно по две причини - заради терористичните атаки и заради влизането на нелегалните емигранти, които се превръщат в ходещи бомби”, посочи Бареков в изявление до медиите.Смъртната присъда е въведена в България на 21 февруари 1896 г.

 

Тя е за измяна на отечеството, убийство на държавния глава, предумишлено убийство. 102 години по-късно - през 1998 г. смъртната присъда у нас е отменена.

В писмо до управляващите Бареков предлага четири стъпки в борба с ислямския радикализъм и тероризъм в България. „Европейската концепция за мултикултуризъм се провали. Днес сигурността на всяка една страна член на Европейския съюз е застрашена. Дълг на правителството е незабавно да изработи механизъм, който да се противопостави на ислямския екстремизъм“, категоричен е евродепутатът.

 

Бареков се обяви за незабавно връщане на смъртното наказание в случай на тероризъм и организиране на физическа заплаха за живота и здравето на повече от един гражданин на ЕС.

 

Друга стратегическа стъпка, която Бареков предлага е незабавна забрана за строеж на нови джамии в България и ревизия на всички досегашни, извършващи подривна ислямистка дейност. Според него трябва да бъде въведена забрана за религиозна дейност извън одобрените от Дирекцията по вероизповедание места. Всички европейски държави, в които има мюсюлмански диаспори или малцинства, са поставени пред опасността от безредици на религиозна почва и масово разпространение на тероризма.

 

Незабавното уволнение на министрите на МВР и на отбраната, които с некомпетентното си (без)действие застрашават живота и здравето на българския народ, е също част от план-стратегията за борба с ислямския радикализъм и тероризъм, която Бареков настоява да бъде предприета като подчертава, че полицаи, които изпълняват съвестно задълженията и осигуряват сигурността, както направи героят от Средец, трябва да получат отличие и парично възнаграждение от държавата.

 

Като евродепутат Бареков би трябвало по-добре и от нас да знае, че съгласно чл.3 на Универсалната декларация за правата на човека, приета от ООН на 10 декември 1948г., “всеки има право на живот...”. Под “всеки”, предполагам, трябва да се разбира наистина всеки, дори човек извършил тежко престъпление като отнемане на чужд живот! 10 октомври е световен ден срещу смъртното наказание. По този повод през 2003 г. Европейската комисия излиза с декларация, в която призовава да бъде прекратено прилагането на смъртното наказание "при всички обстоятелства" и във всички страни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4605 |22.11.2015 FAS: Германските служби знаят имената на терористите, искали да ударят Хановер . 22| 11690 |20.11.2015 Фрог око: МЗХ натиска земеделци да се откажат от проектите си . 0| 5313 |19.11.2015 И Апелативният съд иска 4 г. затвор за убиеца на малкия Петьо . 0| 4507 |18.11.2015 Службите в Германия искат отмяна на всички масови мероприятия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads