Реклама / Ads
57| 5492 |21.03.2014 НОВИНИ

Бареков лично подкрепи Петър Теофилов за кмет на Богданов дол

.
Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков посети пернишкото село Богданов дол. Там той се срещна и разговаря с местните жители. Бареков подкрепи независимия Петър Теофилов, който стигна до балотаж в частичния вот за кмет на селото.
 

"Гласувайте за децата си, не за Бареков, не за Теофилов, а за бъдещето си", призова местните жители лидерът на ББЦ. "Довечера при вас ще е Станишев, мисля, че трябва да го затрупате с въпроси", добави Бареков.

Той разгледа порутената сграда на затвореното вече училище в селото и каза, че няма място за отчаяние. "Не се отчайвайте, но на 25 май, ако не гласувате, вие ще дадете вота си за БСП, ГЕРБ и ДПС, които не оставиха никаква алтернатива. От Богнанов дол до Перник и София са само няколко километра, а от там и близостта с Терминал 2. Бягството обаче не е решение, а част от проблема. Ако вземем властта, ще наблегнем на социалното, повишаването на работните места и сигурността на гражданите".

По този повод следващата седмица независимите депутати Румен Йончев и Светлин Танчев ще внесат промени, които ще позволят ранно пенсиониране за трудещите се Първа категория като миньори и енергетици. Според Бареков сегашното положение е несправедливо, защото хората, които са работили 20 години под земята и нямат по два зъба в устата си, не могат да се пенсионират, защото трябва да изчакат до 65-тата си годишнина.

Според зам.-председателя на ВМРО Ангел Джабмазки тази несправедливост може да се реши с една поправка в Кодекса за социално осигуряване. Тя трябва да гарантира на всички, полагали труд Първа категория – енергетици, миньори и металурзи, да могат да се пенсионират при условията на тежката промишленост. "Ние ще подготвим този текст, ще го внесем и по това дали ще бъде подкрепен или не съдете коя партия е социална и коя не", коментира Джамбазки.

Бареков благодари и на лидера на "Атака" Волен Сидеров за това, че формацията обяви, че ще подкрепи законопроекта "Чисти ръце". "Казвам една голямо благодаря на парламентарната група на "Атака" и на Волен Сидеров, които целокупно и първи като партия подкрепиха нашия законопроект. Приветствам "Атака" с добре дошли в групата на гражданите", каза лидерът на "България без цензура". Според него в момента има една група от депутати, които стоят по средата и се колебаят на къде да поемат – към гражданите или към мафията, която ги очаква. "Чувам, че Георги Кадиев и Страхил Ангелов от БСП са пресекли линията и също ни подкрепят, очаквам с нетърпение позицията на Борисов и Станишев", подчерта Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5828 |20.03.2014 Бареков: От днес сме разделени на мафия и граждани . 23| 4841 |20.03.2014 Курумбашев за Карадере: Ще следя лично дали е спазено екозаконодателството . 14| 5142 |18.03.2014 Бареков към Борисов: Научихте ли разликата между процент и коефициент? . 86| 5528 |18.03.2014 Бареков: Искам реванш за българския народ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads