Реклама / Ads
28| 6273 |12.02.2015 НОВИНИ

Бареков се обяви за реформатор; предрече катастрофа за ЕС

.
Николай Бареков
ПГ, която вкарах аз, беше плячкосана от бизнесмена Ковачки, заяви по БТВ Николай Бареков, чиято партия поискала охрана от главния прокурор, премиера и президента, защото се чувствал заплашен. Поводът бил публикации в пресата, че Бареков не живеел в България, но щял да бъде пребит с гьостерица.
 
ПГ била нито риба, нито рак, Ковачки се опитвал да я ръководи, продължи Бареков. Той съобщи, че еврозоната е в разпад; че е на страната на СИРИЗА. 60% от БВП на България ще бъде заем, новият външен дълг щял да е в колосални, библейски размери, каза още Бареков.

След това се обяви за реформатор; искал реформи в ЕС. Говорил с комисар Кристалина Георгиева; тя казала, че бедността в Европа бележи ръст. После предрече катастрофа за ЕС с такива страни като България и Гърция. Но не го желаел.

Според него управляващите използвали БДЦ.

Аз понастоящем не се чувствам застрашен за живота си, защото не пребивавам в България. Тук съм само няколко часа. Но имало факти и сигнали за заплаха, а прокуратурата трябвало да разчепка въпросните публични сигнали.

Нямам си охрана, имам си шофьор, няма кой да посегне на евродепутат, каза той. После възропта, че не бил евродепутат двойкаджия, защото участвал в ключови комисии и в дебати, изнасял доклад пред парламента в Турция за енергийната ефективност. Не трябвало и Станишев да се поставя в тази класация, защото бил шеф на ПЕС.

Ченгеджийски истории в България стават непрекъснато, каза той по повод операция Червеи и добави, че сам бил подслушван от ген. Атанасов по операция Гном; после подслушвал Цветанов и т.н. Тези сценарии целели да отклонят вниманието на обществото от бедността, от колапса на бизнеса и липсата на реформи.

Русия се връща в играта, Меркел и Оланд отидоха на крака при Путин, но дали руският газ ще се върне в България, попита Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6330 |09.02.2015 Бареков моли за охрана, Ковачки искал да го убие . 27| 5059 |05.02.2015 Изгората на Бареков: Николай може да е Дон Кихот, но ще е герой . 12| 5851 |01.02.2015 Бареков осъзна: Не съм желан, предадоха ме всички . 14| 5499 |28.01.2015 Любен Дилов ще съди Бареков, Росен Петров - не

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads