Реклама / Ads
45| 5559 |02.04.2014 НОВИНИ

Бареков: Плевнелилев - невероятен гаф с EVN, Трайков - провален реформатор

.
Журналисти заловиха господин Плевнелиев на тайна среща във Виена, в един хотел с един от директорите на EVN. Ден след тази среща компанията предяви иск към България в размер на 1 милиард лева. Господин Плевнелиев има пръст и участие в сделката на „Булброкерс“ – на Иво Прокопиев, която пък е основен посредник по продажбата на миноритарните акции на EVN. Тази среща е абсолютно нерегламентирана. Това коментира пред "Дневен ред" по TV7 лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков.
 

„Това е невероятен гаф, който застрашава националната сигурност. След тази среща се случи този скандален иск от 1 милиард лева!“, допълни Бареков.

Той допълни, че не е останал с лоши чувства към бившите си колеги от TV7, където бе директор на новините. Бареков коментира и изявленията на бившия енергиен министър Трайчо Трайков за схема, в която показа зависимостите в енергийната система на страната.

„Господин Трайков наистина имаше конфликт с TV7. На неудобен въпрос, зададен от вашата колежка Вероника Чанева, при изключена камера той й беше заявил, че ще й шибне един шамар. Обадих се на господин Борисов, той – на Трайков. Последваха извинения и т.н. Търсихме в продължение на месеци господин Трайков, за да обясни дали е акционер в разследваната фирма „Каолин“. Оказа се, че той е един от министрите у нас, съден и осъден точно заради тази сделка. Сега за цената на ЕРП-тата (да не забравяме, че той е бивш прокурист на EVN)“, заяви Бареков.

„Тук са замесени имената не само на господин Трайков, но и на Иво Прокопиев. Това са факти, изнесени от шефа на Комисията за финансов надзор. Каква е историята с ЕРП.тата и цената на тока? По време на господин Борисов беше изпълнена квотата за зелена енергия за цели 20 години. Това имаше голямо отношение върху цената на тока. Но как да бъде овладяно това, след като тук са имената на Иво Прокопиев и Цветелина Бориславова – която държи парите на семейство Борисови“, каза лидерът на ББЦ и допълни: „Това са фактите на един провален реформатор, който сега се опитва да управлява като член на един Реформаторски блок“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5262 |31.03.2014 Бареков: Гласувайте за нас, за да разпуснем парламента! . 37| 5836 |20.03.2014 Бареков: От днес сме разделени на мафия и граждани . 86| 5540 |18.03.2014 Бареков: Искам реванш за българския народ . 80| 6509 |13.03.2014 Бареков: ДПС трепери от "Чисти ръце"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads