Реклама / Ads
16| 6327 |23.11.2009 НОВИНИ

Бареков си призна - напуска bTV, търси нови върхове

.
Стигнах върха и е време да се оттегля от bTV. Седем години в дома на милиони зрители са страшно много, заяви журналистът Николай Бареков в писмо до ръководството на частната медия. В телевизията трескаво търсят заместник на пловдивчанина, който обяви, че подготвя нов мащабен проект.
 

"Време е да поема по самостоятелен път в отговор на моите вътрешни журналистически терзания и убежденията ми за развитието на медиите в глобален мащаб. Седем години заедно всяка божа сутрин в дома на почти всяко българско семейство са страшно много време и човек става неусетно зависим от собственото си ежедневие. Признавам, ето с това се борих вътрешно в себе си през последните дълги месеци. Сега вече тръгвам по свой собствен път и предстои да се докажа на ново поприще в медиите, с което тепърва да воювам за вашата подкрепа", пише в открито писмо до bTV водещият на "Тази сутрин", с което си взе сбогом с колегите и ръководството на частната телевизия.

Бареков твърди, че шефовете му са приели с разбиране, желанието му да си тръгне от медията: "Това решение е логично и добре премерено, взето с много разум и приятелство и от двете страни. Признавам, това решение беше плод на голяма моя вътрешна борба през последната година и половина. Причината е много проста. Обичам битките и предизвикателствата и живея с тях. Знаят го приятелите ми, знаят го и враговете ми. В скоро време ще научите много интересни неща за новите ми творчески проекти. Нека Бог да ми е на помощ! Благодаря на семейството си и приятелите ми, които подкрепиха моето решение.", се казва още в писмото. Бареков се надява майка му да е доволна, защото е спазил заръката й – да си тръгна от едно място, когато вече е на върха. "Благодаря на голямото ми семейство от bTV за бащинските грижи към мен и подкрепата, която имах през цялото време", завършва писмото си Николай Бареков.

Припомняме ви, че Николай Бареков успя да "надживее" доста свои колеги в т.н. сутрешни блокове. В различните телевизии се завъртяха журналисти като Георги Коритаров, Асен Григоров, Мариана Векилска, Петя Стефанова, Николай Дойнов, Галя Щърбева и още мнозина, които издържаха на сутрешния екран по няколко месеца до 2-3 години. Бареков, въпреки многобройните критики от страна на Кеворк Кеворкян, а и на други свои колеги, че е сред най-поръчковите в бранша успя да изкара в "Тази сутрин" цели 7 години. В този период направи стотици интервюта, а любимата реплика "имаме новина" стана емблематична за сутрешния ефир. Все още не се знае за какъв "по-мащабен" проект се готви пловдивчанина, но за сега упорито се говори, че той ще е свързан с интернет, където Николай Бареков се настани с блога си "На Барекадата". В телевизията от седмица вече упорито търсят заместник на Бареков, който да заеме мястото му до Ана Цолова, която поне на този етап остава единствен водещ на сутрешния блок.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7506 |18.11.2009 Бареков болен; връщането му на екран под въпрос? . 4| 4617 |20.09.2009 Шийлдс натиснал Санки да признае за ужаса в Слънчев бряг . 1| 4843 |05.09.2009 Британците признаха: Меграхи върнат срещу петрол . 9| 4931 |24.08.2009 Станишев отказа стола на Бареков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads