Реклама / Ads
63| 7133 |16.10.2013 НОВИНИ

Бареков: Сезирам прокуратурата срещу себе си, за да разследва и Плевнелиев

.
Ще сезирам прокуратурата срещу себе си. Това каза Николай Бареков, който бе гост в предаването на TV7 "Гореща точка" с Ива Николова. "Гражданинът Николай Бареков ще сезира прокуратурата, че лидерът на движението "България без цензура" Николай Бареков е набедил Росен Плевнелиев", посочи той и обясни:
 
"За да може прокуратурата да има поне два мотива да се заеме с този случай. Единият – да разследва Росен Плевнелиев по мой сигнал, а след това да ме разследва мен за сигнала, който съм дал срещу него".

Няма ярост в отношението ми към президента. Животът така реши, че заради историята в Костинброд аз свалих предишното управление. Не съжалявам. Когато човек заеме някаква позиция, той трябва да я отстоява докрай, иначе се превръща в това, което станаха Бойко Борисов и компания – връткалници, посочи още Бареков.

Плевнелиев е опасен за демокрацията в България заради своите зависимости. Той е представител на една особена порода политици, които бяха представени като успешния модел. Това бяха Кристалина Георгиева, Бойко Борисов и Росен Плевнелиев, наложени от кръга "Капитал" и Цветелина Бориславова. Тези хора обаче внесоха в политиката и своите мениджърски умения – при единия рушветчийството, при другия -  рекета, коментира Бареков.

Моята атака не е атака срещу президентската институция, а е срещу човека Росен Плевнелиев, обясни той. Президентската институция няма да остане без човек – там е вицепрезидента. Тя е уважавана изключително от неправителствения сектор, от майките, от децата, ако щете. Тя би била добре приета и от хора като нас, тя би била подкрепена и от ГЕРБ, смята Николай Бареков.

"За мен шанса Плевнелиев да не подаде оставка е 1%. Ако не го направи, ще създаде условия за безпрецедентна политическа криза в България. Някои проблеми около него ще се задълбочат изключително много по една проста причина – той е зависим човек. Той е кукла на конци", обясни Бареков. По думите му Плевнелиев през ден е в Банкя и Борисов му дава нареждания. Той е кукла на конци и на кръга на Прокопиев, който е закъсал много сериозно с финансите, защото за първи път Прокопиев и Цветелина Бориславова нямат пряк достъп до държавните пари. "Това страшно ги изнервя, а Плевнелиев започва да подскача като една парцалена кукла в детски театър и положението става наистина смешно. Зависими хора, това е", допълни Бареков.

Той е категоричен, че разследванията ще продължат. "Аз съм човек, който с години е трупал, събирал разследвания. Автор съм на най-сериозните журналистически разследвания през последните години, които разтресоха държавата. Г-н Плевнелиев няма избор, защото следите остават. Аз не го заплашвам. Каквото трябва всичко ще предам на прокуратурата", посочи Бареков. По думите му Плевнелиев е участвал, бил е продуцент на порочни практики – и като министър на регионалното развитие, и като президент и преди това като бизнесмен. Това, което е направил е корупция – отива взима рушвет и се подписва на касов ордер. За Борисов поне такъв ордер няма да се намери, макар да говорят хората по площадите, че е взел милиарди, но поне умно е прибрал парите, коментира Бареко и заяви: "Ние имаме не корумпиран, ние имаме тъп президент".

Моята битка е на живот и смърт. Проблемът за хората срещу мен е, че съм голям куражлия. Наистина съм си сложил главата в торбата. Сложил съм си бялата риза, за да подчертая, че моята битка е на мегдана, публична, прозрачна, пред целия български народ, каза в заключение Николай Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5866 |15.10.2013 Ципов от ГЕРБ: Гуцанов осъди не Цветанов, а прокуратурата в Страсбург . 76| 12882 |09.10.2013 Бареков: Следващата коалиция е Борисов - Станишев . 19| 5420 |04.10.2013 Прокуратурата подхваща и енергийни министри за "Белене" . 11| 5130 |01.10.2013 Прокуратурата ще лъска имиджа си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads