Реклама / Ads
80| 6304 |21.12.2013 НОВИНИ

Бареков ще управлява през 2015 г. страната?

.
Николай Бареков Източник: Булфото
През 2015 г. ще управляваме страната, заяви Николай Бареков по време на старта на партията му „България без цензура" във Велико Търново. 307 учредители и над 100 гости уважиха събитието.
 

Първият конгрес на новата политическа формация ще е на 25 януари следващата година в НДК, когато ще се приеме устава и ще се промени името й. Уставът ще е демократичен и отворен. Той ще даде минимална власт на лидера и максимална на структурите, съобщиха от пресцентъра на формацията.

Според Бареков, в партията ще има национални ръководства, които сами ще си редят листите. Всички региони ще са представени. "Правим партия на регионите, а не поредната лидерска партия", заяви той.

"Ще бъдем представители на слабите, болните, децата, възрастните и на тези, на които държавата не е дала нищо. Ние сме последните, на които народът ще даде огромно доверие и не трябва да го пропиляваме, нямаме право на провал. Ще останем при хората, за да им помагаме", обясни Бареков.

Той определи и основните принципи на новата партия, сред които свободата, родолюбието, солидарността и справедливостта.

Целта на формацията е изграждане на политическа алтернатива, която да извърши нужните реформи в държавата за борба с корупцията и олигархията, както и управление с единствената цел да е в полза на обществото и да формираме политика с грижа за хората, съобщи лидерът на движението „България без цензура".

В Инициативния комитет влязоха учени, общественици и спортни шампиони. Някои от имената са: проф. д-р на икономическите науки Величка Рангелова, културологът и политически анализатор проф. Мирослава Кортенска, проф. Марина Иванова - преподавател в Пловдивския университет, експертът финансистът Рада Коджабашева, трикратният световен шампион по самбо Марко Косев, спринтьорката Тезджан Наимова, братята близнаци, шампиони по силови спортове - Румен и Росен Димитрови, легендата на българския футбол Динко Дерменджиев - Чико, адвокати, учители, лекари председатели на общински съвети.

Партията ще инициира референдум за Велико народно събрание за промени в Конституцията, които да завършат прехода.

В момента новата партия има готовност за 70-80 общински структури, а веднага след конгреса на 25 януари те ще са 150, обясни главният секретар на формацията Стефан Кенов. Ще се борим да сме в челната тройка на евровота, разкри плановете си Бареков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5164 |21.12.2013 Местан: Изборите през май ще покажат доколко е легитимно правителството . 17| 5159 |21.12.2013 Прогнозата на Миков: Или стабилност, или предсрочни избори през май . 8| 6131 |20.12.2013 Учени и икономисти от "Харвард" в партията на Бареков . 15| 4827 |19.12.2013 Държат със заплахи партийци да не бягат при Бареков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads