Реклама / Ads
90| 5056 |21.08.2013 НОВИНИ

Бареков стана лидер на движение

.
Николай Бареков
Николай Бареков се хвърля в политиката. Той регистрира гражданско движение "България без цензура" и стана негов лидер. С проекта журналистът се впуска на избори срещу партиите на прехода.
 

Бареков ще се разгърне в новото си амплоа идния месец, когато ще обяви кои са знаковите имена в движението, четем в Стандарт. Тогава той ще се раздели и със сегашния си пост на изпълнителен директор на TV7, News7 и Super7.
 

Популярният журналист обяви, че ще поиска от БСП, ДПС и ГЕРБ през септември да обявят спешно дата за предсрочни избори. Бареков е категоричен, че вотът трябва да е през пролетта на 2014 година.

Хората харесват Николай Бареков, проверявал съм го. Така социалният антрополог Харалан Александров коментира заявката на изпълнителния директор на ТВ7 и NEWS7 да влезе в политиката. По думите му "Бареков има доста добра изходна позиция, понеже е изключително познат и разпознаваем и симпатичен". Александров уточни, че журналистът има шансове да събере последователи, "ако успее да убеди достатъчно на брой хора, че намеренията му са почтени, че опитът, който има като мениджър, защото той управляваше телевизии като журналист, може да бъде поставен в услуга на обществото".
 

Маркетинг стратегът Арман Бабикян пък прогнозира, че Николай Бареков би увлякъл след себе си всякакви хора, тъй като аудиторията, на която той е познат, е много широка. "Подозирам, че профил ще получат последователите му, чак след като заяви не просто собственото си влизане в политиката, а параметрите на политическия ландшафт, в който ще се движи - дали ще се намира някъде близо до либералното, или ще е по-консервативно, или по-ляво. Това са неща, които предстои да видим", каза експертът. Бабикян припомни, че в последните месеци много хора се насочиха към политиката, защото им дойде до гуша от случващото се в България. И предупреди, че "рискът човек да се заблуди, че харесването на публиката е достатъчно за занимание с политика, винаги съществува".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7155 |19.08.2013 Вдовицата на Николай Добрев - Елка, стана експерт на парламента . 4| 6785 |13.08.2013 Лидерът на Сивите вълци е заловен на българо-турската граница . 5| 7275 |12.08.2013 Половин София остана без ток, МОЛ-ът на "Стамболийски" пак изпуши . 83| 4828 |09.08.2013 Миков пита партийните лидери кога да свика ваканцуващите депутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads