Реклама / Ads
77| 9865 |15.12.2011 НОВИНИ

Бареков: Заради Трактора получих смъртна присъда

.
Николай Бареков
Съветът за електронни медии реши да глоби телевизия ТВ7 заради изказванията в ефир на водещия на "Гореща точка" Николай Бареков по повод стачката на зърнопроизводителите. Решението за това беше взето от медийния регулатор с пълно единодушие.
 


Мотивите за санкцията са за насаждане на нетърпимост сред гражданите, за което предвидената глоба в закона е между 3000 и 20 000 лева. Размерът й ще бъде уточнен допълнително, но решението може да бъде обжалвано в съда.

Според експертите на Георги Лозанов законът е нарушен от Бареков, защото водещият призовал за война на софиянци срещу хората от провинцията. Както обикновено, самият Лозанов бе най-несигурен в позицията си и сам призна, че е "силно разколебан". Въпреки това обаче той подкрепи колегите си заради раздухването на казуса.

В залата присъства и скандалният Алексей Петров. Главният обвиняем по делото "Октопод" използва възможността да окаже натиск върху СЕМ и открито демонстрира желанието си TV7 да бъде наказана. Николай Бареков от своя страна отказа да дойде на заседанието. Още през седмицата той изрази подозрения, че мероприятието е на път да се превърне в трибунал, гледащ едностранчиво на изказването срещу трактористите.
 

Ще бъда кратък и лаконичен. В контекста на заседанието на СЕМ, на което присъстваха знакови фигури от организираната престъпност, ще кажа само едно – на мен ми беше издадена смъртна присъда. Така коментира по-късно Николай Бареков новината за това, че медийният регулатор ще наложи глоба на ТВ7, цитиран от БЛИЦ.

Въпреки крайната си оценка, водещият на "Гореща точка" се чувства морален победител от развръзката, тъй като “Господин Алексей Петров се изпусна и призна, че има пръст в цялата тази история”. Този факт е достатъчен, за да се разбере, че “най-голямото тракторче на републиката” стои зад цялата тази история, каза още Бареков. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 4799 |14.12.2011 Опозицията на нож с управляващите заради фискалния пакт . 59| 8711 |11.12.2011 Ламбо се разплака в ефир заради съпругата си Мария . 24| 5956 |10.12.2011 Майките на жертвите от "Соло": Изпълнява се поръчка с тази присъда . 19| 5230 |08.12.2011 Натиск върху Холандия заради България и Румъния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads