Реклама / Ads
1| 5565 |04.10.2010 НОВИНИ

Баретата отказва лечение в "Токуда", иска да си ходи у дома

.
Златомир Иванов – Баретата
Златомир Иванов – Златко Баретата не се чувства добре в болница „Токуда”, където бе настанен за лечение под охрана през пролетта. Подсъдимият, който бе обявен за организатор на престъпна група, разпространяваща наркотици и за убийството на пернишкия дилър Румен Стефанов – Алф, е изпаднал в състояние на тревожност, провокирано от честото му ставане да уринира през нощта.
 

Това е отбелязано в медицинските експертизи за здравесловното състояние на Баретата, предоставени на Софийски градски съд.

Лекарите препоръчаха бившият командос да бъде изваден от болнична обстановка и да се лекува в домашни условия. Експертиза посочва, че състоянието на подсъдимия в момента не е влошено, но не се наблюдава и подобрение. Пред съда те бяха категорични, че има опасност от влошаване на психическото състояние на сочения от МВР за наркобос и спешно трябва да се вземат мерки.

Златко Баретата заяви пред магистратите, че не е доволен от грижите, които се полагат за него в болница „Токуда”, както й от условията в лечебното заведение и иска да бъде преместен на друго място. По думите му държали го затворен по 24 часа в стая, където не влизала дневна светлина и това не му се отразявало никак положително.

Експертите бяха категорични, че ако Иванов бъде върнат в ареста, това ще доведе до влошаване на здравословното му състояние. Самият възстановителен период след направените му три операции, ще продължи повече от една година. Затова се препоръчва освобождаването му от болницата и преместване в нормална обстановка, каквато не може да му бъде осигурена в следствения арест.

На делото се явиха 30 вещи лица, които представиха различни медицински и психологически експертизи. Заседанията по делото срещу Иванов и още 20 души продължават през целия ден днес и има насрочени още три до края на седмицата. Очаква се разпит на двама анонимни свидетели, както й на врачанския сводник Йордан Тонов – Данчо Пръча.

До момента знаковите фигури от подземния свят, които са дали показания срещу Златко Баретата са Тихомир Георгиев – Тишо Боксьора и Димитър Вучев – Демби. Като свидетел се появи и Велин Добрев – Вили Моториста, който от години е в програмата за защита на свидетели, след като даде основните показания срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините. Моториста обаче в последния момент отказа от показанията си срещу Златко и хората му и заяви, че е бил манипулиран от разследващите. Той обясни единствено, че Демби ръководел собствена група за разпространение на наркотици, които идвали от Турция, а след това били разпределяни между него и Баретата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5616 |01.10.2010 Стоянов отказва да даде 5 бона за плесница . 3| 5730 |30.09.2010 Трактора се страхува от лечение в МВР болница . 11| 5106 |28.09.2010 Доплащаме 20% от лечението . 2| 4824 |15.09.2010 Вадят на светло таен свидетел срещу Баретата?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads