Реклама / Ads
8| 6280 |30.07.2013 НОВИНИ

На бас: София - Бургас за 2 часа

.
Източник: Булфото
София - Бургас за 2 часа е новата мода сред автоджигитите. Това означава средна скорост от около 180 км/ч. След пускането на последния участък от магистрала "Тракия" преди 2 седмици по форуми в интернет вървят договорки и залагания.
 

Шофьор взел за 2 часа цялото трасе от 360 км на новооткритата магистрала. Това разкри депутатът от Коалиция за България и член на транспортната комисия в парламента Мартин Захариев. Мъжът се похвалил за геройството си на маса преди дни, разказа Захариев. За да постигне този резултат, той се е движел с 40 км над разрешената за магистрала, или средно със 180 км/ч.

Още в първия уикенд след откриването на новата отсечка на 15 юли автоманиаци организират в интернет форуми гонки. Пръв призив до морето да се стигне за по-малко от 2 часа пуска участник във форума на сайта skyscrapercity.com . “Следим коментарите в този, а и в други форуми.

Намеренията за гонка на магистрала “Тракия” не са били осъществени”, заяви началникът на сектор “Пътен контрол” главен комисар Валери Митов. По думите му няма увеличаване на броя нарушители по магистралата, които карат с превишена скорост в последния месец.

“Контролът е завишен от началото на летния сезон. Освен стационарните камери по трасето, които правят перфектни снимки включително и през нощта, има мобилни екипи по цялото трасе денонощно”, обясни Митов. Той призна обаче, че има индивидуални нарушители, които са санкционирани за рекордно превишение на разрешената скорост от 140 км/ч. Порше е било засечено с 253 км/ч в отсечката близо до Пазарджик м.г. в деня, в който там бе монтирана стационарна камера. Последвали са актове за шофьора на БМВ, профучало с 247 км, и т.н.

“Още на утрешното заседание на парламентарната комисия вкарвам точка за завишен контрол на магистрала “Тракия”. Ще настоявам по нея да има по-солени глоби от заложените в момента в закона”, съобщи още пред “24 часа” Мартин Захариев. Точният размер на санкциите ще бъде предложен след срещи на ръководството на транспортната комисия на НС с професионални организации и представители на КАТ.

Захариев настоява особеният режим по магистрала “Тракия” да бъде въведен веднага, преди депутатите да излязат във ваканция, която най-вероятно ще е от 7 август. Само в неделния ден 7 души бяха ранени при верижна катастрофа на същата магистрала. Инцидентът е станал на 131-ия километър в посока Бургас, съобщиха от полицията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 5573 |29.07.2013 П. Димитров: Няма условия за национална стачка, София не е България . 8| 5013 |24.07.2013 Отложиха избора за градски прокурор на София . 16| 5195 |23.07.2013 Полицейски подкрепления пътуват към София? . 1| 4995 |22.07.2013 Нови данни водят към "Хизбула" при атентата в Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads