Реклама / Ads
2| 5399 |29.03.2012 НОВИНИ

Баща на подпалвач от Пловидв сложил край на живота си

.
Трупът , който изплува от Гребния канал в Пловдив е на 80-годишният Петър Влахов.
 

 

Тялото било открито вчера от младежи , които тичали по южната алея на базата, съобщи БЛИЦ. Когато полицаите извадили трупа, установили, че на врата на мъжа има завързана примка, а на другият виси тежък камък.

 

Бележка, оставена на бетонния бордюр, съобщавала , че тялото е на Петър Влахов, който сам е решил да сложи край на живота си. Мъжът е баща на 63-годишният Атанас Влахов , който преди месец и половина запали кооперацията на ул. "Дружба" 12 докато готвеше, информира в. “Марица” и припомня с фоторепортаж драмата на семейството.

На 2 февруари четири семейства, сред които и едногодишно бебе, останаха без подслон в леденото време след голям пожар в двуетажната им къща на ул. “Дружба” №12. Белята станала, докато Атанас Влахов готвел на таванския етаж.

Газовата бутилка, свързана с котлона, гръмнала, останалите бутилки също се възпламенили. Влахов се отървал само с повърхностни рани на главата и опърлена коса. Жителите успели да се евакуират навреме и жертви и ранени не е имало. Пожарникарите изнесоха на ръце 81-годишната Фанка Влахова, която е неподвижна.

Пожарът в кооперацията избухна след нов и доста скъп ремонт, направен миналото лято. В момента покривът е възстановен. Но по външната изолация на някои от стените още личат огромни дупки от пламъците. Общината отпусна помощ на пострадалите семейства, а бебето и родителите му временно бяха настанени в общинско жилище.

Петър Влахов, или Пеньо, както го познават съседите от квартала е бил доста болен. Преди години е прекарал инсулт и трудно се движел. На раздумка в махалата често се оплаквал от съдбата си и споделял, че повече не му се живее. Възрастните хора го успокоявали, че всички са на един хал, но той смятал, че дните му са преброени. Инцидентът с пожара изглежда го е сломил.

По настояване на синовете си Атанас и Георги обаче рядко пропускал ежедневната си разходка. Студената зима го направила затворник в собствения си дом, но след като се стоплило, той отново започнал да излиза.


Все още не е ясно как Петър Влахов е стигнал до края на Гребния канал. Полицаи проверяват записите от охранителните камери в района. Той е бил навил въжето около кръста си под якето и е издебнал момент, когато наблизо не е имало спортуващи и общинска охрана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5978 |11.03.2012 Баща умря в свада, защитавайки децата си . 4| 5339 |11.02.2012 2-годишен запали камината със заплатата на баща си . 16| 6664 |08.02.2012 Баща на фолкпевица умрял в преспи и студ . 13| 5109 |01.02.2012 Пак задържаха младосткия подпалвач на коли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads