Реклама / Ads
1| 4580 |12.11.2014 НОВИНИ

Баща и син замесени в трафик на 112 кг хероин

.
60-годишен бивш затворник и 32-годишния му син бяха арестувани за организиране на наркодепо със 112 кг хероин на 15 метра от границата ни с Турция до Свиленградското село Щит. Дрогата на стойност 13,5 млн. лева е трябвало да бъде транзитирана до Западна Европа.
 

По случая са задържани излежалият 17-годишна присъда за отвличане и убийство Сребрьо Сребрев от Свиленград и сина му Михаил, съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов, цитиран от „24 часа”.

 

Двамата наели за този сезон нива, която засадили със слънчоглед. Те упражнавали незаконната дейност под прикритието на легалния биднес, уточни Лазаров. Сигналът за съмнителното им поведение бил подаден от служители на Гранична полиция. В операцията по обяд завчера и задържането на двамата с рекордното количество синтетичен наркотик участвала и ДАНС.

 

Хероинът изглежда носен на отделни курсове от югоизточната ни съседка. "Складът бе разположен в "благодатен" за тази дейност район на браздата със силно пресечена местност и труднодостъпен характер до 309-та гранична пирамида", каза още главният секретар на вътрешното ведомство.

 

Разследващите вчера отказаха да уточнят дали охранителните камери са заснели движението на нарушители и упойващи вещества. Освен тях при обиските са иззети мобилни телефони, револвер и боеприпаси за ловно оръжие.

До голяма степен за разкриването на престъплението помогнала въведената от началото на Нова година методика на МВР за набелязването, охраната и наблюдението на рисковите места по българо-турската граница.

 

В началото на 90-те години на миналия век Сребрев участвал в мутренската група на т. нар. "лъвчета", която отвлякла, давила и накрая убила свиленградчанин. За деянието Сребрев излежал 17 годишна присъда, след което бил пуснат от затвора в юни 2011-та година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4970 |08.11.2014 Арестуваха българин в Италия за трафик на хора . 9| 4891 |06.11.2014 Бащата на Борислава: Ще се извиня на полицайката, ако дъщеря ми е излъгала . 1| 4974 |05.11.2014 Кошмар: Баща уби 2-годишната си дъщеря и се самоуби . 1| 5239 |31.10.2014 Бащата на Яна: Мръсникът, който уби детето ми, трябва да бъде пратен в урановите мини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads