Реклама / Ads
1| 5259 |23.03.2011 НОВИНИ

Баща и син затрили треньора по акробатика от Габрово

.
Полицията в Габрово е задържала баща и син за убийството на треньора по спортна акробатика Лилян Александров, съобщи Дарик радио, позовавайки се на МВР. Двамата са арестувани за 72 часа.
 

45-годишният мъж и 16-годишният му син са свързани със спортна дейност в града. Веднага след трагедията колеги на Лилян Александров заговориха за враждата между клуба на застреляния треньор и другия клуб по спортна акробатика, както и за заплахите, които е получавал убития треньор. Никой от тях обаче не можеше да повярва, че е възможно това да е мотив за убийство.

56-годишният треньор по спортна акробатика и батут Лилян Александров бе застрелян с пет куршума в понеделник вечерта – 21 март пред дома си в Габрово. Убийството е станало около 19.45 часа. Лилян Александров се е прибирал към къщи от събиране на клуба му, бил е причакан и застрелян. „Името на треньора се свързва само със спорт и със спортните постижения на Габрово. Търси се мотив за извършеното престъпление. Версиите, по които се работи са стандартни. Занимавал се е и със странични дейности, но те не са били толкова важни. Той обучаваше много деца и е високоуважаван човек в града“, каза комисар Денислав Донков, директор на полицията в Габрово.

Лилян Александров е женен, има две деца. Той бе избран за най-добър треньор на Габрово за 2009 г. Понастоящем Александров бе наставник и изпълнителен директор на клуба по спортна акробатика и батут „Акроарт“, както и селекционер на младежкия национален отбор по скокове на батут. Негови възпитаници са спечелили 22 медала от световни първенства, шампионати на Европа и състезания за Световната купа. В началото на тази година Българската федерация по скокове на батут предостави на клуба „Акроарт“ микробус „Мерцедес Вито“. Състезателите на „Акроарт“ в момента се готвят за международен турнир във Варна, който ще се проведе следващия месец, съвместно с кръг от Световната купа за мъже и жени. Четири момичета от клуба на Лилян Александров участваха на последното Световно първенство във Франция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5000 |16.03.2011 Баща преби жестоко дъщеря си заради ниски оценки . 2| 9217 |01.03.2011 Бандити пребиха бащата на Валери Божинов . 3| 4907 |23.02.2011 Баща, загубил сина си, осъди България в Страсбург . 11| 18518 |22.01.2011 Балканска драма на летище Бургас – баща не пуска детето си в Англия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads