Реклама / Ads
9| 6255 |23.08.2013 НОВИНИ

Бащата на единия от издирваните за атентата в Бургас проговори

.
Мелиад Фара (вляво) и Хасан ел Хадж Хасан Източник: МВР
Заподозреният в участие в атентата на летището в Бургас през миналата година Хасан ел Хадж Хасан бе разпознат от баща си Самир Хадж Хасан, който има работилница за килими в Бърнаби, Британска Колумбия, Канада, пише канадският вестник "Нешънъл пост".
 

  Самир казва, че за последен път е видял сина си през февруари. Не е имал причини да се притеснява от нещо, но в един момент при него дошли от полицията и взели проби от ДНК от следи на сина му.

Тогава казали на Самир, че синът му е издирван във връзка с извършения от" Хизбула" атентат в България, при който са загинали петима израелски туристи, българският им шофьор и човекът, който е носел експлозивите.

"Не можех да допусна, че това се случва" казва днес Самир в първото си интервю, откакто през юли беше съобщено, че синът му има връзка с атентата."Бях шокиран".
 

По телефона бащата казва, че е разпознал сина си на снимките от българското МВР и американското ФБР. Той оказал съдействие на полицията, осъжда тероризма и сам не може да си отговори на въпроса защо синът му се е замесил в това: "Защо някой, който има ясно и добро бъдеще, ще иска да си провали живота?".

Самир не вярва, че синът му е свързан с Хизбула и с атентата: "Има някаква грешка в този случай", казва той. Обвинения не са повдигнати засега нито срещу Хасан, нито срещу втория заподозрян австралийският гражданин Мелиад Фара.


На 25 юли т.г. МВР обяви имената на двамата,  за които се смята, че са свързани с атентата - Мелиад Фара (Meliad Farah, известен също като Hussein Hussein), роден на 5 ноември 1980 г., австралийски гражданин, и Хасан ел Хадж Хасан (Hassan el Hajj Hassan), роден на 22 март 1988 г., канадски гражданин.
 

От "Нешънъл пост" припомнят (виж тук https://news.nationalpost.com/2013/08/22/father-of-canadian-wanted-for-bulgarian-terror-attack-defends-good-sons-innocence/ ), че българските власти искат да ги разпитат, но не могат да установят контакт с тях. Полицията предполага, че двамата са се върнали в Ливан след атентата, но има и твърдения, че може би се намират на ивицата Газа. Самир казва, че не е разговарял със сина си от миналия месец.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 9494 |28.07.2013 Костадин Чакъров: Бащата на Станишев заекваше в съда при разпита за Т. Живков . 33| 11234 |13.06.2013 Анелия Клисарова: Мукаддес Налбант е единият зам.-министър на образованието . 13| 6247 |05.06.2013 Почина бащата на Симеон Дянков . 20| 5734 |29.05.2013 Дончев и Орешарски галантни: единият предлага помощ, другият благодари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads