Реклама / Ads
2| 5688 |13.01.2008 НОВИНИ

Бащата на Мануела се отказва от иска за 2 млн. лв., ако Максим плати лечението й в Израел

.
Бащата на Мануела Горсова, която пострада тежко при катастрофата на 5 август 2007 г. край р. Ропотамо, е готов да промени иска си за 2 млн. лв. към Максим Стависки, ако световният шампион по фигурно пързаляне поеме разходите за лечение на момичето в Израел.
 
Това съобщи самият Красимир Горсов в предаването „Пропаганда” на Дарик радио. „Мануела е в кома и не е излизала от това състояние. За нея се грижат лекарски екипи от много добри специалисти и съм сигурен, че тя ще се оправи, не съм спирал да вярвам. В момента на Мануела се правят изследвания и ако няма опасност за нея да пътува, тя ще замине за Израел около края на месеца”. Това каза бащата на девойката, която е във Военномедицинска академия. „Готов съм да минем на варианта – посочвам клиника в Израел, която ще бъде одобрена от лекуващия лекар доц. Николай Петров, и ако Стависки плаща, докато Мануела се излекува там, искът ми ще е коренно различен от това, което е”, посочи Горсов. Той допълни, че Максим Стависки му се обажда, чуват се по телефона и говорят за състоянието на Мануела. „Но искам да уточня: не ми е предлагал пари, не ми е предлагал споразумение, няма такова нещо”, заяви категорично бащата на Мануела Горсова. Искът за 2 млн. лв. обезщетение, направен от Красимир Горсов, беше отхвърлен от Бургаския окръжен съд на 10 януари. Магистратите отложиха делото срещу Стависки за 30 януари. Тогва адвокатите на Максим Явор Нотев и Росен Кожухаров коментираха, че такава сума от 2 млн. лв. е непозната за съдебната практика у нас и искът е прекомерен. Съдът не уважи молбата и на брата на загиналото при инцидента момче, Валентин Петров, да бъде признат за частен обвинител и да получи 5000 лв. обезщетение, тъй като беше преценено, че нараняванията му са леки и не са предмет на делото. Съдията обаче прие родителите на загиналия Петър Петров от Сливен за граждански ищци и частни обвинители и уважи техния граждански иск за общо 500 хиляди лв. кръвнина. На 5 август миналата година двукратният световен шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки със своя джип "Хамър" предизвика тежка верижна катастрофа на пътя Приморско - Бургас край река Ропотомо. При нея загина 24-годишният Петър Петров, 19-годишната Мануела Горсова пострада тежко и все още е в кома. Обвинението срещу фигуриста е за шофиране след употреба на алкохол с 1,29 промила, причиняване на катастрофа, смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5813 |30.09.2007 Бриго Аспарухов иска дебат за бъдещето, отказва препирни за миналото . 5| 5938 |30.08.2007 Д-р Иван Чомаков се отказва от битката за Пловдив . 0| 8195 |05.03.2007 Жоро Анархията имал психични проблеми, затова му отказват достъп до досиетата . 0| 6174 |21.03.2007 BenQ не се отказва от мобилните телефони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads